Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Csillagászati lakásárak

Bár csillagokban járnak az ingatlanok árai, szakemberek szerint idén további 20 százalékkal drágulhatnak a lakások. Szakértők szerint ennek egyik oka, hogy a lakosság a saját tulajdonú lakást részesíti előnyben az albérlettel szemben, és ezért akár több évtizedre is hajlandó bankhitelt felvenni, másrészt pedig még mindig nagyobb a kereslet az ingatlanpiacon, mint a kínálat, ami felfele viszi az árakat.

Hirdetés
Hirdetés

Miközben a hazai nagyvárosokban nagy ütemben épülnek új tömbházak és lakónegyedek, ez térségünkben nem annyira jellemző. „A jelenlegi ingatlanáraknak nincs valóságalapja, és a székelyföldi gazdasági növekedés, a lakosság vásárlóereje sem tükrözi azt, hogy az elmúlt években két és félszeresére nőttek a lakásárak”, mutatott rá Szabó Lehel. A Well Ingatlanügynökség vezetője valósnak tartja az idei előrejelzést, miszerint 20 százalékkal emelkednek a lakásárak, ám meglátása szerint két éven belül változásra, az ingatlanpiac összeomlására lehet számítani.

A székelyföldi ingatlanszakértő szerint akinek eladó lakása van, annak most érdemes eladnia, mert jó árat kap érte, miközben a vásárlással érdemes kivárni. A székelyföldi városokban főként a kétszobás és a garzonlakások iránt van nagyobb érdeklődés, mert a vásárlók többsége ezt engedheti meg könnyebben magának. A kétszobás lakások ára térségünkben, elhelyezkedésük és felszereltségük függvényében 30 és 50 ezer euró között váltakozik. Az óriási kereslet miatt Kolozsváron csillagászati árakat szabnak az eladók, ott négyzetméterenként az 1700–2500 eurót is elkérik. Az egyetemi központban ugyanis nem csak helybéliek keresik a lakhatási lehetőséget, hanem azok a tehetősebb családok is, akiknek gyereke Kolozsvárra készül egyetemre, ezért befektetési lehetőséget látnak az ottani ingatlanpiacban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. február 26., 4:29
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Lobby a well ügynökségtől. Ők azok akik pompaljak az árakat a lakasmaffiaval kezenfogva. Én az év elején azt olvastam, és hallottam tobb megbízható forrásból, hogy hamarosan csökkenni fog a lakások ara. A 20% növekedés szerintem kamu, csak a vevői kedvet szeretne felkelteni. Aki ingatlant akar venni olvasson utána máshol is. Ugyanakkor, mivel Kézdin gyakorlatilag nem épülnek új lakások, az ingatlan arák nem változtak oly sokat az utóbbi években, és nem is fognak. Van egy 20% aki gyorsan elakar adni és belemegy piacon aluli árban, de a lakások 80% nak az árszintje ugyan az maradt, több mint 5 éve.

  • User
   Dátum: 2020. február 26., 15:57
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Bedobták a csalit a 20% -kal, ami végül nem 20 % ha lejben számítjuk ,mert ugye a fizetések lejben vannak de az árak euróban vannak megállapítva 1 év allatt a lej kb.10% -ot gyengült .Ha tavaly az € 50000 lakás ára 50000×4,6= 230000 lej volt az most 242000 ha pedig 20% dragulas lenne ebben az évben az euróban.50000+20%=€ 60000 átszámítva egy várható 5 lejes árfolyamon az már 300000 lej , tehát csekely 70000 lejjel drágul/na/ ami több mint 31% drágulás LEJBEN.Persze hogy a w .meghúzta a vészharangot hirdetéseiben sok az akció/kamu az egész/.Én már egy pár hónappal ezelőtt megírtam /a cikk címe Miért drágák a Székelyföldi ingatlanok ..
   ha jól emlékszem/ ,hogy irreálisan magasak az árak ,sokat akarnak kaszálni egy pár száz euróért nem jön össze az üzlet? tartják az árakat pedig ha válság lesz akkor a kereslet megcsappan mert nincs fizetőképesség stb.De észrevettem ,hogy néhány ingatlan egy hirdetőn már vagy 2 -3 éve ott van ugyanazon az áron€ ban de egy centet sem engednének belőle.Letezik egy mondás….el akarja adni a házat vagy csak árulja?

 • User
  Dátum: 2020. április 15., 19:04
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Hulló csillag…na ugye megírtam,hogy valami lesz…és lett!Most kérjetek csillagászati árakat !várjatok vagy 15-20 évet ,hátha,hátha.Na ide vezet a telhetetlenség ,most rághatjátok a kefét a kapzsi Well-el együtt .