Hirdetés
Hirdetés

Ötszáz munkahely létesül

Lassan megtelik élettel a Sepsiszentgyörgy melletti szépmezői ipari park. A létesítmény irodaházát már megtöltötték a betelepülő cégek, összesen 11 vállalkozás mintegy száz alkalmazottja dolgozik ott, számolt be Miklós Zoltán.

Hirdetés
Hirdetés

A szépmezői ipari park vezetőjének becslése szerint az eddig megkötött szerződések alapján mintegy 500 személynek biztosítanak állást a betelepülő cégek. Az ipari park 28,79 hektáros területének harmadára már van bérleti szerződés, kétharmada még kiadó. A legnagyobb beruházás egy 10 millió euróból megépülő vágóhíd és húskészítmény csomagoló üzem, amelynek építése tavasszal kezdődik, és remények szerint jövő évben beindul a termelés. További beruházók között nyomdaipari vállalkozás, fémmegmunkáló, mezőgazdasági cég, gyümölcsfeldolgozó, bútorgyártó vagy iparikerámia-gyártó is szerepel.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat a szépmezői ipari parkba költözteti egyes alárendeltségébe tartozó vállalatokat, így ott lesz a Multitrans közszállítási vállalat és a Közüzemek vízszolgáltató új székhelye és műhelyei is. A betelepülő cégek egyrészt kedvezményes bérleti díjat fizetnek, másrészt mentesülnek az ingatlan- és területadó befizetése alól. Másik érv az ipari park jó földrajzi elhelyezkedése mellett a vállalkozóbarát önkormányzat, és az, hogy az ipari park adminisztrációja „kézen fogja” a befektetőt, segíti minden bürokratikus tevékenység elvégzésében.

A Szépmezőn legkevesebb 1000 négyzetméteres területet adnak bérbe, az önkormányzat elvárása az, hogy a befektetőnek ezer négyzetméterenként 3 munkahelyet kell létesítenie, tehát egy egyhektáros befektetőnek legalább 30 állást kell létrehoznia. A szépmezői park kínálatát a www.sepsipark.ro honlapon lehet tanulmányozni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük