Felhívás!

Cégek bajban a járvány miatt

A Ziarul Financiar által megszerzett hivatalos adatok szerint a 2020. április 5-8. időszakban országszerte több mint 4800 cég és vállalkozás igényelt olyan tanúsítványt, amelyeket a szükségállapot és több katonai rendelet okán történt gyökeres változások indokolnak.

A tanúsítványoknak két típusa van, az 1-es azokra a cégekre, vállalkozásokra vonatkozik, amelyek a járvány – illetve a járványellenes intézkedések – miatt teljesen vagy részben felfüggesztették munkájukat, kereskedelmi, szolgáltatási stb. tevékenységüket. A 2-es típus azokra a cégekre, vállalkozásokra vonatkozik, amelyeknek bevételei és jövedelmei januárhoz, februárhoz képest jelentősen visszaestek a szükségállapot kihirdetése óta. Szakértők szerint a 4800 csak töredéke az érintett cégeknek, vállalkozásoknak, a bejelentkezők száma növekedni fog.

A tevékenységüket teljesen felfüggesztő vagy jelentősen mérséklő cégek, társaságok, vállalatok között van a Tarom, a Blue Air Aviation, a Premier Restaurants Romania (a McDonald’s gyorsétkezde-hálózat működtetője!), a Jysk Romania (nagybani bútor és egyéb lakberendezés, díszítés üzletlánc), a Lemet (nagybani bútorkereskedés), Román Lottótársaság stb., sokan mások.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.