Felhívás!

Súlyos következményei lehetnek, ha az influenzát összetévesztjük az egyszerű hűléssel

Súlyos következményei lehetnek, ha az influenzát összetévesztjük az egyszerű hűléssel Életmód

Súlyos, akár halálos következménye lehet annak, ha az influenzát összetévesztjük az egyszerű hűléssel – hívta fel a figyelmet dr. Sandra Alexiu, a bukaresti családorvosi kamara elnöke. Kedden két halálesetről érkezett jelentés, amelyek az influenza szövődményei miatt következtek be.

“Ne tévesszünk össze az influenzát egy egyszerű hűléssel. A következmények nagyon súlyosak, akár halálosak lehetnek, különösen a veszélyeztetett kategóriák tagjainál” – írta keddi Facebook-bejegyzésében az orvos, aki a betegség ellen védőoltást javasol.

“A védőhatás két-három hét után alakul ki, tehát még van idő rá, hisz még csak most kezdődik az influenzaszezon. Tavaly a járvány februárban tetőzött. Ha eddig nem tették meg, szerencsés lenne, ha beadatnák a védőoltást. Romániában kétfajta trivalens és egy tetravalens oltást lehet kapni. Kis beruházás, de nagyon fontos lehet” – írja dr. Alexiu.

2018 végéig országszerte 67 influenzás megbetegedést igazoltak, egy 53 éves galaci férfi, aki nem kapott védőoltást, elhunyt. Ugyancsak év végéig 1.187.159 személyt oltottak be grippé ellen.

Kedden egy aradi személy halt meg a grippé szövődményei miatt. A 33 éves férfi, akinek nem voltak egyéb egészségügyi problémái, a munkahelyén kapta el a kórt.

Ugyancsak kedden egy 51 éves galaci asszony is elhunyt influenzában. A nő túlsúlyos volt, vérnyomásproblémái voltak és nem volt beoltva grippé ellen. Galacon egy 26 éves várandós asszonynál is igazolták az A típusú influenza vírusát.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.