Felhívás!

12 csecsemőt hagytak tavaly a szentgyörgyi megyei kórházban

12 csecsemőt hagytak tavaly a szentgyörgyi megyei kórházban Kovászna megye

A 2018-as év során összesen 12 újszülött gyereket hagytak szüleik a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórházban – áll az intézmény által közzétett beszámolóban.

A dokumentumból kiderül, tavaly több mint 1.100 gyermek jött világra a megye legnagyobb egészségügyi intézményében, ami enyhe növekedést jelent az előző évhez képest.

A csecsemők közül közel kilencvenet fiatalkorú anya szült. Nyolcat 12-14 év közötti, 38-at 14 és 16 év közötti, 39-et 16 és 18 év közötti anyák hoztak a világra. Utóbbi 39 anya közül 10 már a második gyerekét szülte. A gyerekanyák száma közel azonos a 2017-ben regisztrálttal, csak a korcsoportok közötti megoszlás változik.

A 12 elhagyott gyerek közül három visszakerült családjához, nyolcat hivatásos pótanyáknál helyeztek el, egy helyzetének megoldása pedig még folyamatban volt a statisztika összeállításakor. 2017-ben szintén 12 gyereket hagytak magára szülei, akik közül négyen kerültek vissza családjukhoz, nyolcan pedig pótanyákhoz kerültek.

(Observatorul de Covasna)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. január 8., 19:33
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Miért ad a Jó Isten ilyennek gyermeket???annak aki eldobja,miután már megszenvedett érte!?bocsánat a feltett kérdésért, de nagyon dühös tudok lenni az ilyeneket látva,olvasva mivel én is egy kislány édesanyja vagyok és évek óta szeretnék még egy kisbabát de nem lesz,és még hányan vannak ebben a helyzetben?!miért nagyon ad a Jó Isten azoknak akik valóban akarják,szeretnék és gondjukat tudnák viselni,fel tudnál nevelni?MIÉRT???😢

 • User
  Dátum: 2019. január 8., 22:08
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Hat ha annyira szeretnel egy gyereket ,akkor most itt az alkalom,vegyel egyet orokbe a 12 kozul,ahelyett,hogy itt rinyalsz az ujsagban.Mi allit meg teged ebben.Vagy mind a 12-ot.Lessz egy futball csapatod,meg egy potjatekosod.Csak vigyazzal,hogy melyiket valasztod, mert ahogyan az anyak fiatalkorabol (12 eves!) kitunik,legtobbjuk brazil lehet!

 • User
  Dátum: 2019. január 10., 8:47
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Nyolc 12-14 év közti gyermek szűlt egy év alatt a sepsiszentgyörgyi kórházban. Vajon a rendőrség indít nyomozást ezekben az esetekben ? Sajnos gyermekek ellen elkövetett bűncselekmények nem váltanak ki közfelháborodást. Bezzeg, ha kóbor kutyákról lenne szó….

  • User
   Dátum: 2019. január 10., 13:22
   ÉRTÉKELÉS: 10

   Hogy jonnek ide a kobor kutyak? Normalisan nem tudtok hozza szollni,csak ugy hogy allandoan tamadtok valakit artatlanul … vagy a cicigiseket ..vagy a kutyakat,vagy a macskakat…stb.