Felhívás!

Nem parazita: más a magyarázat a maszkokban mozgó szálakra

Nem parazita: más a magyarázat a maszkokban mozgó szálakra Életmód

Szélsebesen terjednek az interneten házi videók, amiken meleg vízbe áztatott, elvileg steril arcmaszkokon apró, mozgó „parazita” látszik.

A jelenség nem új, Németországban már korábban megjelentek a hasonló videók, így az Urban Legends rá is talált a megoldásra. Az oldal a dpa hírügynökséget idézve írja, hogy a videókban látható sötét szálak valószínűleg a gyártás során (például a gyárban dolgozók munkaruhájáról), vagy a kicsomagolás után kerülhettek a maszkra. A lényeg viszont, hogy sem nem férgek, sem nem mérgezett nanotechnológiai rostok, hanem ártalmatlan anyagok, például szövetszálak. Mozogni pedig a hőváltozás vagy statikus elektromosság hatására kezdenek.

Az Urban Legends hivatkozik a Correctiv tényellenőrző anyagára is, amiből kiderül, miért csak a sötét szál mozog: azért, mert az nem a termék rögzített része. Ezek a szálak ártalmatlanok, naponta több hasonlót lélegzünk be tudtunkon kívül, immunrendszerünk megbirkózik velük.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. március 31., 19:29
  ÉRTÉKELÉS: 31

  Mirol kerultek ra ? “a gyarban dolgozok munkaruhajarol” ?! Es mind egyformak, mind ugy mozognak mint az orsofergek, es mind ugyanolyan feketek ,mi . Na ezt aztan egyaltalan nem hiszem el, mert a szoban forgo “murostszalak” igen is a parazitakhoz hasonlatos mozgast vegeznek, kondorodnak, kunkorodnak es igen is ugy tunik, hogy elnek. Egy a ho altal mozgo murostszal nem ilyen formaban mozog !

  • User
   Dátum: 2021. április 1., 13:01
   ÉRTÉKELÉS: 13

   Orsóférgek?! Hasam fogom a röhögéstől! Az emberi bunkóság határtalan! Az orsóférgek arasznyi paraziták! Azokat csak meglátnánk bármilyen nagyító nélkül. Természetesen aki nem tartja be a higiénia alapvető szabályait és nem mos kezet vécéhasználat után( ez ugyebár pandémiától független lenne, elvileg) annak a maszkján is megtalálható minden kórokozó ami a székletében tanyázik (ha férges akkor azon paraziták lárvái is)…viszont minden tárgyon ott lesznek, amit összefogdos. Így terjednek a parazitás bélvetegségek fekál-orális úton.

  • User
   Dátum: 2021. április 1., 20:48
   ÉRTÉKELÉS: 13

   A ruhaszálat szabadszemmel is lehet látni nem? De ez a valami nem az. Kérjük laborba vizsgálják meg. Láttuk milyen körűlmények között készültek a ezek a maszkok. Enyit megérdemel az emberiség.!

  • User
   Dátum: 2021. április 1., 11:46
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Kicsit súroljon egy vonalzót a hajához és figyelje majd mire képes az elektrosztatikus töltés. Vagy már elfelejtette a fizikaórákat? A maszkok egyébként így is védenek, legalább is egyes fajták, nem csak a lyuk nagysága számít. Vagyis pont azt a mechanizmust láthatja, ahogy a maszk a vírust hordozó cseppeket is eltéríti.
   A töltés elvesztése miatt nem lehet újra felhasználni egy kimosott maszkot.

 • User
  Dátum: 2021. április 1., 17:05
  ÉRTÉKELÉS: 5

  En is kiprobaltam, IGAZ!!! Vannak valami ,,mozgo akarmik,, benne! Ha nem ,,eloleny,, miert mozog? Ugy mozog, mint a kigyo! NEM MINDENIKBEN VAN!!! En 5-ot probaltam ki 2-ben volt, 3-ban nem!!! Az osszes gyogyszertarban vasarolt maszkot ELDOBTAM! SOHA NEM FOGOK TOBBE ILYENT HORDANI!!!

 • User
  Dátum: 2021. április 2., 17:36
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Sajnos, hogy egy Vilagot fertoznek meg vele.Nemved meg senkit a maszk a virustol .A sok szenyezet levego karos az emberekre ezzel vannak megmergezve.Regenis volt jarvany de probaltak seggiteni a betegen mem fertozni.Volt mindenfele gripa, tifusz ….

 • User
  Dátum: 2021. április 2., 19:35
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Na, tessék egy fizikus kísérlete.
  https://www.g4media.ro/video-viermi-in-masca-de-protectie-nanotehnologii-fizicianul-cristian-presura-lamureste-misterul.html

  Akkor nem elektrosztatikus töltés miatt, vagynem csak amiatt mozognak, hanem a hőáramlat miatt. Ez magyarázatot ad arra, miért kell nekik melegvíz vagy pára. És talán a szkeptikusokat is meg nyugtatja, akik a vízben való töltésen akadtak fel.

  • User
   Dátum: 2021. április 5., 17:46
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Melyik gyenge? Hogy egy mozgó akármi, amiről semmi mást nem látok, csak hogy mozog azt állítom, hogy parazita, vagy mikroszkóp alatt látszik, hogy az egy textildarab, sőt egyik képen még alkotószálaira is válik.

 • User
  Dátum: 2021. április 4., 19:57
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Teljesen mindegy, hogy mi! Nem tartozéka a maszknak! Ha belélegzed belefúrhatja magát a tüdőszövetbe a mozgása miatt is! ÁRTALMAS, EGÉSZSÉGTELEN, NEM ODAVALÓ! Aki kineveti az hazudik! Egy higéniás terméknek mint a maszk, betét, tampon, pelenka, NE LEGYEN A RÉSZE EGY ILYEN MIKROSZÁL VAGY AKÁR FÉREG!
  Mi a franc ez ? Mesterséges, akkor ki gyártotta és milyen célból? Ha természetes, akkor mi ez?
  Ha nincs válasz akkor kollaboráns minden hivatalos szerv, aki nem ad konkrét tudományos laboratóriumban megállapított adatokat erről!

  • User
   Dátum: 2021. április 5., 17:28
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Ilyen szálakat százszámra lélegzett be naponta, eddig is. Sőt, különbeket is. Úgy bírom, hogy most fel vannak az emberek háborodva, de az, hogy esetleg a poratkák ürüléke száll a levegőben, a házban dohos és penészgombával teli a levegő, cigarettafüst tele van kátránnyal, levél vagy műanyag égetésekor rengeteg káros dolog van a füstben, az autók kipufogógáza tele van káros anyaggal már nem érdekli őket. Ha ezektől is félsz, költözz magasnyomású búra alá. És még akkor is a saját ruhádról és bőrödről sok minden szépséget be fogsz lélegezni.

 • User
  Dátum: 2021. április 5., 23:04
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Nyugodjon meg mindenki! A szőrös maszk ugyanúgy véd a büntetéstől, mint a szőrtelen! Tökmindegy, hogy mi mozog a maszkban, ha fel van téve a pofára, hatástalanítja a milicistát! Ezért hordjuk, vagy talán tévedek? Emelje fel a bal kezét, aki vírus ellen hordja! A jobb kezét, aki büntetés ellen! Köszönöm, mindenki leengedheti a jobbját! Van még fent valaki keze?