Felhívás!

Meghosszabbították az ország középső és keleti részére érvényes másodfokú esőriasztást

Meghosszabbították az ország középső és keleti részére érvényes másodfokú esőriasztást Életmód

Meghosszabbította csütörtök éjszakáig a korábban kiadott másodfokú (narancssárga jelzésű) esőriadót az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). A riasztás az ország keleti és középső felére érvényes, több megye az ország déli, délnyugati, nyugati és északnyugati részében pedig elsőfokú (sárga jelzésű) riadó alatt áll csütörtök délelőtt 10 óráig.

A meteorológusok szerint szerda délelőtt 10 óra és csütörtök hajnali 3 óra között időszakosan felhőszakadásokra, viharos szélre, villámlásokra és jégesőre lehet számítani a hegyvidéken, Moldvában, Dobrudzsában és helyenként Erdélyben és Munténiában. A csapadék mennyisége meghaladhatja a 40 litert négyzetméterenként, kisebb kiterjedésű területeken pedig az 50-80 litert is.

Szerda délelőtt 10 órától csütörtök délelőtt 10 óráig ugyanakkor sárga jelzésű, légköri instabilitásra vonatkozó riasztás van érvényben az ország keleti, délkeleti, északi és középső részében és a hegyvidéken. A csapadék mennyisége meghaladja a 20-25 litert négyzetméterenként, kisebb kiterjedésű területeken pedig a 40-50 litert is.

A meteorológusok szerint csütörtök délelőtt 10 órától elsőfokú, időszakos légköri instabilitásra vonatkozó riasztás lép érvénybe az egész ország területén, amely aznap este 11 óráig tart. Ez idő alatt gyakori villámlások által kísért felhőszakadások, szélviharok és jégesők várhatók. A hétvégén főként az ország nyugati, középső és északi részében, illetve a hegyvidéken lesznek olyan időszakok, amelyeket fokozott légköri instabilitás jellemez.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.