Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Lehullott az első hó a Transzfogarasi úton és a Bâlea-tónál, valamint Hargitafürdőn is

Lehullott az első hó a Transzfogarasi úton és a Bâlea-tónál, valamint Hargitafürdőn is Életmód

Lehullott az idei első hó a Transzfogarason és a Bâlea-tónál.

A nagyszebeni regionális meteorológiai központ tájékoztatása szerint a Fogarasi-havasokban, 2000 méteres magasság fölött 4 centiméteres hóréteg képződött.

A Bâlea-tó menedékház üzemeltetői a következő bejegyzést tették közzé Facebook-oldalukon: “A házban ősz van, odakint tél”.

A Bâlea-tavat jelenleg a Transzfogarasi úton, illetve felvonóval lehet megközelíteni.

A hegyvidéki útszakaszt kezelő vállalat illetékesei arról tájékoztattak, hogy kedd reggel bevetettek egy kotrógépet az éjszaka folyamán hullott hó eltakarítására, és másfél tonna sót szórtak az úttestre. Reggelre mínusz 3 Celsius-fok alá süllyedt a hőmérséklet, a Bâlea-tó felé tartó gépkocsivezetők legyenek felkészülve a téli útviszonyokra – figyelmeztettek. 

Hargitafürdőn és a Bucsin-tetőn is havazott

Hargita megyében is lehullott az idei első hó, Hargitafürdőn, valamint a Bucsin-tetőn is havazott kedd reggel.

A mintegy 1350 méter magasan fekvő, közigazgatásilag a megyeszékhelyhez tartozó Hargitafürdőn rendszerint sokkal korábban beáll a tél, mint a megye többi részén, így a helybélieket nem lepte meg az első hó. A háztetőkre, autókra, fákra lerakódott hóréteg vastagsága nem érte el az 1 centimétert, a közlekedésben nem okozott problémákat a havazás.

Bors Béla csíkszeredai alpolgármester az Agerpres-nek elmondta, az utak téli tisztításával megbízott vállalat készen áll arra, hogy szükség esetén közbelépjen.

A közösségi oldalakra feltöltött képek tanúsága szerint Parajd és Gyergyószentmiklós között, a Bucsin-tetőn is havazott.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) adatai értelmében a Bucsin-tetőn 2 cm-es volt a hóréteg kedd reggel, és 11 órakor havas eső esett. Az itteni meteorológiai állomás által a keddre virradóra mért legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 0,2 Celsius-fok volt.

(forrás: Agerpres, fotó: Cabana Bâlea Lac/Facebook)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.