Felhívás!

Pályázat, verseny

Rajzpályázat háromszéki gyerekeknek

A Diakónia Keresztyén Alapítvány idősgondozó ágazata rajzpályázatot hirdet az idősek világnapja alkalmából Kovászna megyei óvodások és iskolások részére. A pályázat témája: idős nagyszülővel, idősekkel kapcsolatos esemény, tevékenység, portré. Szabadon választott grafikai vagy festési technikával készült, A4-es méretű alkotásokat várnak.

Egy alkotó csak egy pályamunkával vehet részt a versenyen. A kép hátulján olvasható, nyomtatott betűkkel a következő információkat kérik feltüntetni: a pályázó neve, csoportja/osztálya, óvodájának, iskolájának neve és címe, a felkészítő pedagógusának neve, telefonos elérhetősége és a kép címe.

Az alkotásokat szeptember 28-ig a Diakónia Keresztyén Alapítvány székházában lehet leadni vagy postázni a Diakónia Keresztyén Alapítvány – Idősgondozó szolgálat 520037 Sepsiszentgyörgy, Gyár utca 41. szám címre. Az alkotásokat az alapítvány idősek világnapja alkalmából szervezett ünnepi rendezvényén kiállítják Sepsiszentgyörgyön, a Vártemplom melléktermében, a díjkiosztó ünnepséget október 1-jén, pénteken 9 órától tartják, amelyre a díjazottakat hívják meg.

A pályázati kiírás egyéb részleteiről a 026.7315.559 vagy 0726.387.830-as telefonon érdeklődhetnek.

***

19. Tiszta Forrás Népdalvetélkedő

Az Eufónia Kulturális Egyesület a járványhelyzetre való tekintettel online szervezi meg a nagy népszerűségnek örvendő Tiszta Forrásból Népdalvetélkedőt.

A versenyre benevező diákok otthon készítik el a videót, amely két eredeti népdalt kell tartalmazzon. Olyan dalokkal lehet jelentkezni, amelyeket ezen a versenyen az illető nem adott elő. A felvételeket október 7-ig kell beküldeni. A jelentkezőket korcsoportok szerint szakmai zsűri értékeli.

Jelentkezési űrlapot lehet igényelni a 0740.558.299-es telefonszámon, valamint a eufoniakulturalisegyesulet@gmail.com és kovacsjankahanna@gmail.com e-mail-címeken.

Az Eufónia Kulturális Egyesület által 2002-ben kezdeményezett, és azóta évente megszervezett vetélkedő célja a székelyföldi népi énekes hagyományok megőrzése, ápolása, népszerűsítése és művelése, a tehetséges fiatalok felkarolása, pártolása, a fiatal korosztály ízlésének és identitástudatának fejlesztése. Sikertörténetről van szó, hiszen évről évre egyre több kis és nagy diák nevez be a dalos megmérettetésre, nem csak Háromszékről, hanem a környező megyék egyes településeiről is érkeztek népdallal feltarisznyált, népviseletbe öltözött fiatalok.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.