Felhívás!

Közeleg a leadási határidő

Szeptember 30-ig lehet igényelni a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatást a Szülőföldön magyarul program keretében a 2020/2021-es tanévre.

A pályáztatást Romániában továbbra is a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) bonyolítja le. Az iskolák által kiállított igazolást a kitöltött típuskéréssel, valamint a pályázó szülő, illetve törvényes képviselő érvényes személyazonosító okiratának fénymásolatával, a kiskorú születési anyakönyvi kivonatának fénymásolatával együtt postán kell elküldeni az RMPSZ csíkszeredai címére. A küldeményeket szeptember 30-ai postai bélyegző dátumával fogadják el.

A nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatást azok a szülők igényelhetik, akiknek a gyermekei magyar tannyelvű óvodában, iskolában tanulnak, vagy ahol ez nem lehetséges, választható tantárgyként tanulják a magyart. Hallgatói támogatást az az egyetemista igényelhet, aki nappali tagozaton jár részben vagy teljesen magyar nyelvű képzésre. A támogatás összege egységesen 22.400 forintnak megfelelő lej.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.