Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nyári táborok a kézdivásárhelyi Helen Doron Angol Nyelviskolánál

Nyári táborok a kézdivásárhelyi Helen Doron Angol Nyelviskolánál Cseperedő

Immár hagyománnyá vált, hogy a tanév végével a nyári szünet beköszöntével színes, vidám napokat szervez a kézdivásárhelyi Helen Doron Angol Nyelviskola az angol nyelv használata, gyakorlása szempontjából. Ez így történt ebben az évben is, amikor vidám gyereksereg találkozott, kovácsolódott egy csapattá a júliusi illetve augusztusi táborokban. 

Ebben az évben Csernáton és Kézdi adott otthont ezeknek a vidám hétköznapoknak, ahol gyerekzajtól volt hangos a panzió kertje illetve a Helen Doron Nyelviskola székhelye. A reggeli mozgásos játékokat mindig angol-játékos foglalkozások követték, amikor a gyerekek bátran használhatták az angol nyelvet. E pár nap alatt a gyerekek észrevétlenül sajátítottak el szavakat illetve kifejezéseket.

Egy idegen nyelv tanulásának elengedhetetlen feltétele az adott nyelv használata minél több élethelyzetben. Jó megragadni minden olyan szituációt, ahol erre van lehetőség. Ebben a táborban a gyerekek naponta több órán át használhatták az angol nyelvet, barátkozhattak annak dallamosságával. Rengeteg szerepjáték segítette a hétköznapi munkát, ez mellett több kézimunkázásra is sor került. Egyedi alkotómunka ékesítette a hetet, ahol a gyerekek ebben az évben többek között színes mécsest, tortát tortattartóval és kulcstartót készítettek. Egy alkalommal meglátogattuk a csernátoni Haszmann Pál Múzeumot is, ahol a gyerekek mindig rácsodálkoznak az ott található értékekre. Ebben az évben meglátogattuk a Fanatic Jump parkot, ahol a gyerekek örömére mindenki ugrálhatott trambulinon, de a Baba Múzeum is különleges része volt a hétnek.  Délután a szabadidős tevékenységeké volt a főszerep. Sor került fagyizásra, kötött illetve kötetlen játszásra, ahol ugyancsak használtuk az angol nyelvet.

Hirdetés
Hirdetés

Bár a táboroknak vége azonban szomorkodásra semmi ok, hiszen ősszel folytatjuk az angol tevékenységeinket óvodásoknak, kisikolásoknak és gimnazistáknak is, ahová nagy szeretettel várjuk az angolul tanulni vágyó diákokat. A heti egy alkalommal sorra kerülő tevékenységeinken csak angolul beszélünk a gyerekekkel, olyan játékokat készítünk elő, ahol a gyerekek jól érzik magukat és lehetőségük van használni az angol nyelvet, mondókákon, énekeken, párbeszédeken keresztül. Leírni nem mindig egyszerű, hogy hogyan is zajlik egy több mint 30 éves de állandóan újuló technikával megalkotott módszer gyakorlatban, Kézdivásárhelyen már 10 éve,  ezért ingyen  betekintést nyújtunk augusztus végén – szeptember elején a Helen Doron Nyelviskolánál bemutató tevékenységeinken. Várjuk a régi és új tanítványokat! 

Papp Gyöngyike

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük