Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Kék ibolya, gyöngyvirág, csupa öröm a világ!”

„Kék ibolya, gyöngyvirág, csupa öröm a világ!” Cseperedő

Az elmúlt hét folyamán zöld hetet tartottunk a sepsiszentgyörgyi Hófehérke Napközi Otthonban. A hét témája a „Szeresd a virágot” volt – ami kapcsán minden napnak a héten megvolt a maga fókusza: „Ezerarcú virágok”, „A kertészetben”, „Csodálatos virágaink”, „Üzenem a virágoknak”, „A természet ajándékai”.

Igyekeztünk változatos, színes tevékenységek által élménydússá tenni a hetet a gyerekek számára. Arra törekedtünk, hogy a gyermekek megtapasztalják a virágok sokszínűségét, változatosságát, a virágok gondozásával, ápolásával járó munkálatokat, különböző természetismereti kísérleteket a maguk valóságában.

Ezért szerveztünk látogatást, kertészetbe, kirándulást a természetbe, illetve virágpalántálást az óvodánk udvarán és “virágos” kísérleteket a csoportszobáinkban.

Célunk olyan gyermekek nevelése, akik a természetes és a társadalmi környezet szépségeire nyitottak, a természettel harmonikusan tudnak együtt élni, ugyanakkor tudják értékelni környezetünk kincseit. Nevelési projektünk igazi célja az lenne, hogy óvodánkból kirepülő gyerekeink környezettudatos felnőtté váljanak, amelyet e hét tevékenységeivel is próbáltunk előkészíteni, megalapozni.

Szakmai segítséget kértünk a terveink lebonyolításához a Dália Kertészet munkatársaitól, akik készségesen támogatták ötleteinket, napi rendszerességgel két-két csoportot fogadtak a virágházakban, ahol a részletes bemutatás után óvodásaink virápalántákat ültettek kis edényekbe.

Hirdetés
Hirdetés

Másik partnerünk a hét folyamán az Eco Bihor vállalat volt, akiknek a KertÉsz Suli  projektjébe bekapcsolódtunk. Óvodánk minden csoportját egy-egy virágládával örvendeztették meg, amelyet összeszereltek, elhelyeztek udvarunkon, virágfölddel elláttak, így lehetőséget biztosítva, a kis kertészeinknek a palántálásra.

Gyerekeink lelkesen részt vettek minden tevékenységben, utólag is gondoskodva a virágládák „lakóinak” életéről. A jövőre nézve is vannak terveink, továbbá is szeretnénk a ládáinkat benépesíteni, illetve óvodánk udvarát szépíteni, új növényekkel gazdagítani.

„Műveld hát saját kertecskédet, magad ékesítsd fel lelkedet,

ne mástól várd, hogy virágot hozzon neked …” (Veronica A. Shoffstall)

Projektfelelősök: Bedőházi Emese-Aranka, Szilágyi Erika, Vasile Ágnes, Zoltáni Zsuzsánna

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük