Felhívás!

Online felvételik

Online felvételit tart a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozata, amely idén újabb kilencedik osztályt indít.

A felvételire jelentkezőnek a wetransfer.com oldal segítségével be kell küldenie a liceuldearta@gmail.com címre az általa mondott/énekelt anyagok videóit a következők szerint: két szabadon választott vers, egy elmondott novellarészlet vagy mese, és egy műfaji megkötés nélkül választott ének. A beérkezett anyagokat június 9–12. között értékelik ki. A vizsga része lesz egy online beszélgetés is a felvételizővel. Az eredményt június 12-én teszik közzé. Azon diákok számára, akik más településről érkeznek, az iskola emeletén egy korszerű, 2009-ben átadott bentlakást biztosít a líceum.

A drámaosztály komplex szakmai képzést nyújt, a tantárgyak között szerepel egyebek mellett a színészmesterség, improvizáció, drámajáték, beszédtechnika, művészi beszéd, színpadi mozgás, színháztörténet, disputa, médiaismeret, újságírás, filmművészet és pályázatírás.

A húszéves hagyománnyal rendelkező drámatagozat több alkalommal elnyerte a legjobb romániai drámatagozatnak járó minisztériumi díjat mind a csoportos, mind az egyéni országos színészmesterség tantárgyversenyeken. Már hét színészosztály ballagott el, jelenleg két évfolyama van a tagozatnak.

Érdeklődni a titkárság telefonszámain lehet, hétköznapokon 8 és 16 óra között: 0367.401.019, 0725.523.498.

 

Felvi.ro

Egyetlen honlapon gyűjti össze a romániai egyetemek listáját és a diákélettel kapcsolatos hasznos információkat az Országos Magyar Diákszövetség A Felvi.ro honlap Románia összes felsőoktatási intézményének kínálatát lajstromozza. Az oldal elsősorban a középiskolásoknak kíván segíteni a tovább tanulásban, de több olyan funkcióval is rendelkezik, amely egyetemistáknak szól. A diákszövetség nemcsak az egyetemek adatbázisát készítette el, hanem kollégiumokat, lakáskereső és munkaközvetítő oldalakat, a diákélettel kapcsolatos információkat, egyetemi diákszervezeteket, szakosztályokat, szakkollégiumokat is összegyűjtött. A Felvi.ro célja, hogy a középiskolások és az egyetemisták egy helyen találjanak meg minden információt az egyetemi életről, bármelyik romániai városban tanulnának is tovább.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.