Felhívás!

Olvasni jó! – Könyvajánló

Olvasni jó! – Könyvajánló Cseperedő

A Bod Péter Megyei Könyvtár két könyvet ajánl a gyerekek és szüleik figyelmébe.

Matt Haig: Vigyázz, mit kívánsz!

Tárna Barni tizenkettedik születésnapja nem kezdődik valami jól. Reggel zuhogó esőben kell megsétáltatnia a kutyát. Egy újabb rémes iskolai nap vár rá, mert a suliban gonosz osztálytársa, Gedő meg az a hátborzongató Ostoros igazgatónő folyton megkeseríti az életét. Ráadásul nyomtalanul eltűnt apukájától sem kap még egy képeslapot sem. Nem csoda, ha Barni bánatában azt találja mondani: „Bárcsak macska lennék!” De vigyázz, mit kívánsz! Mert bizony a macskalét sem fenékig tejföl…

Matt Haig (1975) számtalan díjnyertes felnőtt- és ifjúsági regény szerzője, forgatókönyvíró és újságíró. Könyvei közel 30 nyelven olvashatók. Feleségével és két gyermekével Yorkban él, és azt állítja, a pletykákkal ellentétben soha életében nem volt macska. (Vörös kandúr meg aztán végképp nem!)

Stacey Curtis díjnyertes amerikai karikaturista, képregényrajzoló, illusztrátor. Számos sikeres gyerekkönyvhöz készített illusztrációt. Chicagóban él feleségével, lányával és a kutyájukkal. Egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy élt már macskatestben. (Szerencsére a kutyájuk nem emlékszik erre.)

 

 

Molnár T. Eszter: A Kóbor Szálló

Hetedhét Hugó, a becsületes földönfutó éjszakai szállást keres a városszéli erdőben. Búbanya, a barlanglakó útbaigazítása nyomán elérkezik a Kóbor Szállóba, és megismerkedik annak különös lakóival: Rebekával, a beszélő macskával, Bolíviával, a lustakötés címzetes egyetemi tanárával, Lust Alfonzzal, a nyugalmazott operaénekessel és Gizikével, a Kóbor Szálló nagylelkű háziasszonyával.

És hogy mi köze van a Kóbor Szállóhoz Rikinek, ennek a borzas, szőke kislánynak, Dínónak, a szabadságra vágyó rottweilernek és Sunyi Sanyinak, a rettegett rablónak? Kiderül a meséből!

Varázslatos, érzékeny meseregény Molnár Jacqueline színpompás rajzaival – sok-sok humorral, emberismerettel, empátiával. Ha szeretitek Lázár Ervint, ez a mese is tetszeni fog!

(Forrás: moly.hu)

Mindkét könyv a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárból kölcsönözhető. Internetes katalógusunkban is megtalálhatók, sok hasonlóan érdekes olvasmánnyal együtt, az online.kmkt.ro címen.

Szeretettel várjuk gyermek és felnőtt olvasóinkat!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.