Felhívás!

Több mint ezer gyerekrajz

Több mint ezer gyerekrajz Cseperedő

Több mint 1200 gyerek nevezett be a Kónya Ádám Művelődési Ház és a Vadon Egyesület által meghirdetett gyereknapi rajzversenybe. A Csukás István mesehősei kiírásra 81, a Vadász és a varázslatos erdő témájú pályázatra 1234 alkotás érkezett. Az eredményhirdetésre online felületen került sor, június elsején.

Csukás István mesehőseit felsorolni sok időbe telne, de minden gyereknek van kedvence, melyeket le is rajzoltak. A zsűri az alkotások értékelésénél az eredetiséget tartotta szem előtt. Az óvodások közül a Pünkösti Petra-Sára (Kőrösi Csoma Sándor Napközi Otthon) Mirr-Murr kandúr szülinapja című rajzát, Tóth-Takó Jázmin (Benedek Elek Napközi Otthon) A kelekótya kiskakas végre kukorékol, és Veress Petra (Hófehérke Napközi Otthon) Sün Balázs alkotását díjazták.

Az elemi osztályosok közül Pünkösti Rebeka Noémi (Református Kollégium) Sün Balázs varázskuckója, Bujdosó Lőrinc (Székely Mikó Kollégium) Süsü, a sárkány, Dencs Zoltán Süsü uzsonnája és a mikós Kovács Kata Sün Balázs beköltözik nevet viselő alkotások bizonyultak a legsikerültebbeknek. A gimnazista kategóriában Bedő Tímea (Mikes Kelemen Líceum) Sün Balázs és Aldea Ștefania (Mihai Viteazul Líceum) Bufnița înțeleaptă című rajza vitte el a pálmát.

A Vadon Egyesület által hatodik alkalommal hirdetett rajzpályázat témája A vadász és az elvarázsolt erdő volt. Az óvodások és kisiskolások összesen 1234 pályamunkát küldtek be, a szervezők 41 alkotót díjaztak. A rajzokból kiállítás nyílt a Székelyföldi Vadászati Kiállításnak otthont adó Bene-házban, az állatsimogató teremben.

A Miklós Mária művészetekért felelős tanfelügyelő, Hosszú Zoltán rajztanár, szobrász, Pârvu Sânziana tanár, Karda Zenkő illusztrátor, Ferencz Boglárka grafikai tervező és Madaras Péter képzőművész alkotta zsűri döntése értelmében első díjasok: Fodor Panna (kiscsoport) és Kisgyörgy Anna (nagycsoport) a Csipike Napközi Otthonból, Deák Dóra Tímea (középcsoport, Hófehérke Napközi Otthon), valamint Kelemen Anita (I. osztály) és Kónya Örs (II. o.) a Váradi József Általános Iskolából, illetve Szőcs Bálint Álmos (előkészítő osztály, Gaál Mózes Általános Iskola, Miklósvár), Bújdosó Lőrinc (III. o., Székely Mikó Kollégium) és Dima Hunor Nimród (IV. o., Néri Szent Fülöp Általános Iskola). Különdíjjal jutalmazták Gál Bencét, a vargyasi normál programmal működő óvoda nagycsoportosát és Boda Delinke Kingát, az erdőfülei Benkő József Általános Iskola előkészítő osztályos tanulóját. A Vadon díjat Mocsel Lorena, a sepsiszentgyörgyi Néri Szent Fülöp Általános Iskola, IV. osztályos tanulója kapta. Oklevelüket és ajándékcsomagjukat a Bene-házban vehetik át a díjazottak. Gratulálunk mindenkinek!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.