Könyvajánló – Olvasni jó!

Könyvajánló – Olvasni jó! Cseperedő

A Bod Péter Megyei Könyvtár ez alkalommal is két könyvet ajánl a gyerekek és szüleik figyelmébe.

Varró Dániel: A szomjas troll

Kis viking legendárium című könyve a szörnyű, zord fjordok világába kalauzolja olvasóit. Varró Dánieltől rég várunk egy olyan mesevilágra, mint amilyent a Túl a Maszat-hegyenben teremtett. Ebben a skandinávoskodó mesefüzérben megidézi és „varródanisítja” az északi és a kelta folklór néhány jellegzetes alakját: trollokat, mocsári goblinokat, orkokat, leprikónokat, hableányokat és hablegényeket. Van itt troll-legenda, finn minieposz, Andersen-paródia, sőt, tetszés szerint lehetünk főhősei egy vikinges gyerekfantasynek. A lapokon megelevenedő izgalmas, eseményekben és szójátékokban gazdag világban mindenki ráismerhet saját családi történeteire, ismerőseire és legfőképpen önmagára. Ebben sokat segítenek Maros Krisztina pompás képei.

Leiner Laura: Akkor szakítsunk

Miért kell a szilveszternek feltétlenül az önfeledt bulizásról szólnia? Néha az ember legfeljebb annyira vágyik, hogy egy rossz filmet nézve belesüppedjen a kanapéba, csokit és chipset tömjön magába, és közben zokogva búcsúztassa az óévvel együtt a frissen gallyra ment kapcsolatát.

Épp így tervezte Lia is, miután stílusosan, december 24-én szakítottak Norbival. A barátaik azonban nem pontosan úgy képzelték el az év utolsó napját, mint Lia, ezért a szilveszter éjszakája végül sokkal inkább egy őrült road movie-ra hasonlított, amely fölött mintha mindenki elveszítette volna az irányítást…

(Forrás: www.moly.hu)

 

Mindkét könyv a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gyermekrészlegén kölcsönözhető. Online katalógusunkban is megtalálhatók, sok hasonlóan érdekes olvasmánnyal együtt, az online.kmkt.ro címen.

(A Bod Péter Megyei Könyvtár ajánlása)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.