Hirdetés
Hirdetés

Csapadékos lesz az időjárás a következő két hétben

Csapadékos lesz az időjárás a következő két hétben Életmód

Az évszaknak nagyjából megfelelő időjárásra, de szinte napi rendszerességgel jelentkező csapadékra lehet számítani a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) december 5-18. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben az első hét végéig fokozatosan emelkednek a nappali hőmérsékleti értékek, így a hét elején jegyzett 5 Celsius-fokos csúcsértékkel szemben december 10-én már 12-13 fok is várható. Az éjszakai minimumok is a fagypont körüli értékekről 4 fokra emelkednek, ami sokkal magasabb a periódusra jellemző sokéves átlagnál. Ezután lehűlés következik: december 12-étől fagypont alá csökkennek éjszakai minimumok, és a nappali csúcsértékek pedig nem haladják meg a 4-5 fokot. Csapadékra a két hét alatt folyamatosan számítani lehet, de főként december 8-án, illetve 12-e és 15-e körül.

A hegyvidéken az első napokban 1 fok körül alakulnak a nappali csúcsértékek, mínusz 3 fok körül a minimumok, a hét vége felé pedig 5-6 fokig melegszik fel a levegő nappal és 2 fok körüli értékig éjszaka. Sokkal melegebb lesz tehát az időszakban megszokottnál. A második héten kezdődő lehűlés fagypont alatti hőmérsékleti értékeket eredményez nap közben is: legtöbb mínusz 2 fok lesz nappal, éjjel pedig mínusz 6-mínusz 5 fok. A csapadék valószínűsége mindvégig magas lesz, de a legmagasabb a jelzett időszak második hetében.

forrás: Agerpres

fotó: Haáz Vince

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük