Felhívás!

A HIV-fertőzések számának növekedésére figyelmeztet két szervezet

A HIV-fertőzések számának növekedésére figyelmeztet két szervezet Életmód

Haladéktalanul alapokat kell kiutalnia Romániának a HIV terjedésének megállítására, illetve megelőzésére, ugyanis egyre növekszik az ilyen fertőzések száma az országban – hívja fel a figyelmet a Romanian Angel Appeal Alapítvány, valamint a Román Egészségügyi Figyelő nevű civil szervezet.

Közös közleményükben leszögezik, a HIV-fertőzés “jelentős” közegészségügyi problémát jelent Romániában, és a COVID-19-világjárvány előidézte egészségügyi válság csak súlyosbította a helyzetet.

Azt állítják, 2020-ban az előző évekhez képest sokkal kevesebb – 432 – új megbetegedést regisztráltak, ami a szervezetek szerint a tesztelési ráta jelentős csökkenésével magyarázható.

A romániai HIV/AIDS-fertőzéseket megfigyelő és értékelő központ legutóbbi jelentése értelmében Romániában 16.848 HIV-pozitív személyt tartanak számon.

A Romanian Angel Appeal Alapítvány és a Román Egészségügyi Figyelő úgy véli, a HIV-fertőzés kockázatának leginkább kitett csoportokat célzó megelőző intézkedések hiányában a koronavírus-járvány lecsengése után robbanásszerűen meg fog nőni az új esetek száma, és az újonnan fertőzöttek helyzetének “drámai romlására” lehet számítani.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.