Felhívás!

A fejlett európai ország, ahol még mindig sokan néznek fekete-fehér tévét

A fejlett európai ország, ahol még mindig sokan néznek fekete-fehér tévét Életmód

Sok minden eszünkbe juthat Londonról, az Egyesült Királyság fővárosáról, például a Big Ben, az emeletes buszok, a fekete taxik vagy éppen az angol királyi család, azt azonban kevesen gondolnák, hogy London egyben a fekete-fehér tévék európai “fővárosa” is.

Nagy-Britanniában több mint 7.000 olyan háztartás van, amelyben még fekete-fehér televíziót használnak, ezek közül 1.768 Londonban található – számol be a The Guardian.

“A nagy-britanniai televíziókészülékek fele rá van csatlakozva az internetre. Ezt figyelembe véve, nagyon érdekes, hogy több mint 7.000 háztartás továbbra is fekete-fehér képernyőn követi kedvenc műsorait – mondja Jason Hill, a TV licencekért felelős szolgálat szóvivője.

Az Egyesült Királyságban a színes közvetítések 1967. július 2-án indultak el, a nézők a wimbledoni tenisztornát követhették figyelemmel. 2000-ben  még 212.000 monokróm tv licenc létezett, ezek száma 2003-ra 93.000-re csökkent.

A britek fekete-fehér tévéhez való ragaszkodása kapcsán Jeffrey Borinsky, TV technológia történész szolgál magyarázattal: “Több száz hozzám hasonló gyűjtő van, akiknek több darab fekete-fehér televíziójuk van. Kinek lenne szüksége a mai 4K Ultra HD tévékre, műholdas antennákra, vagy szoba nagyságú képernyőkre, amikor lehet egy gyönyörű fekete-fehér televíziója?”

(The Guardian)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.