Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Időkapszula a toronygömbben

Időkapszula a toronygömbben Kovászna megye

Tegnap újabb időkapszulát helyeztek el a baróti református templom toronygömbjébe, lévén, hogy a templomtorony feljavítás alatt állt, és 65 év után megbontották a tetején álló toronygömböt.

Hirdetés
Hirdetés

Azért újabb időkapszulát, mert a torony építésekor,1957-ben az elődök ugyancsak hagytak benne egy időkapszulát, ami, többek között a baróti Református Egyházközség megalakulásáról és fejlődéséről, az egyházközséget alkotó családokról, az akkori presbitérium kimutatásáról, a torony építésével kapcsolatos költségvetésről, a toronyépítésnél közreműködő bádogosokról tartalmazott adatokat.

65 év után ezeket újabb, mostani adatokkal kiegészítve – mint az egyházközség története 1957-től 2022-ig, az egyházközségben 2022-ben fellelhető családnevek névsora, a presbiterek névsora, a 2009-es templomépítő presbiterek névsora, továbbá román, magyar és eurós pénzérmék – visszahelyezték a toronygömbbe.

Az időkapszulát Tordai Árpád lelkipásztor és a presbiterek jelenlétében Komporály Viktor főgondnok és Baló András gondnok helyezték bele a toronygömbbe, amit egyébként Szász István baróti bádogos készített. Visszahelyezésének hajmeresztő mutatványát az ugyancsak baróti, Cseresznyés Szilamér által irányított Alpin kft. munkatársai végezték. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások