Felhívás!

Időkapszula a toronygömbben

Időkapszula a toronygömbben Kovászna megye

Tegnap újabb időkapszulát helyeztek el a baróti református templom toronygömbjébe, lévén, hogy a templomtorony feljavítás alatt állt, és 65 év után megbontották a tetején álló toronygömböt.

Azért újabb időkapszulát, mert a torony építésekor,1957-ben az elődök ugyancsak hagytak benne egy időkapszulát, ami, többek között a baróti Református Egyházközség megalakulásáról és fejlődéséről, az egyházközséget alkotó családokról, az akkori presbitérium kimutatásáról, a torony építésével kapcsolatos költségvetésről, a toronyépítésnél közreműködő bádogosokról tartalmazott adatokat.

65 év után ezeket újabb, mostani adatokkal kiegészítve – mint az egyházközség története 1957-től 2022-ig, az egyházközségben 2022-ben fellelhető családnevek névsora, a presbiterek névsora, a 2009-es templomépítő presbiterek névsora, továbbá román, magyar és eurós pénzérmék – visszahelyezték a toronygömbbe.

Az időkapszulát Tordai Árpád lelkipásztor és a presbiterek jelenlétében Komporály Viktor főgondnok és Baló András gondnok helyezték bele a toronygömbbe, amit egyébként Szász István baróti bádogos készített. Visszahelyezésének hajmeresztő mutatványát az ugyancsak baróti, Cseresznyés Szilamér által irányított Alpin kft. munkatársai végezték. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások