MOZI

Ma 17.30-tól Szépség és a szörnyeteg (am. musical, 123 p.,) 17.30 Arany (am. kalandfilm, 121 p.), 19.45 Némaság (am. történelmi dráma, 95 p.), 20 óra Sleepless (am. akció, 95 p.).

 

SZÍNHÁZ

* Ma 13 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermében Ray Cooney Ketten a neten c. darabja tekinthető meg a Városi Színház előadásában.

* A Háromszék Táncegyüttes március 22-én, szerdán 19 órától A banda c. előadását játssza a Háromszék Táncstúdióban. Rendező-koreográfus: Könczei Árpád.

ZENE

* Ma 18 órától az Árkosi Kulturális Központ és a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum közreműködésével tartják meg az olimpikonok előadását a Bástya Házban (Olt u. 6.). Fellépnek különböző hangszeren (fuvola, klarinét, trombita) játszó diákok.

* Március 21-én, kedden 19 órától az Árkosi Kulturális Központban jubileumi koncertet ad a 30 éve fennálló brassói Gaudeamus vonósnégyes. Tagjai Lucia Neagoe (első hegedű), Raluca Irimia (másodhegedű), Leona Varvarichi (brácsa) és Stefan Neagoe (cselló).

 

BÁBSZÍNHÁZ

A Cimborák Bábszínház a bábszínházi világnap alkalmából, március 21-én, kedden Sepsiszentgyörgy lakónegyedeiben mutatja be A három kismalac című szabadtéri bábjátékát. 11 órától a Csíki negyedi Bertis előtt, 15 órától az Állomás negyedben, a piac melletti játszótéren szeretettel várnak minden bábszínházszerető kicsit és felnőttet.

 

TORTOMA

Március 21-én, kedden 19 órakor Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár Termében Erdővidéki emlékképek címmel beszélgetésre és dokumentumfilm-vetítésekre kerül sor Vörös T. Balázs vizuális antropológus, dokumentumfilm-rendezőnek (Sepsiszentgyörgy) az 1997–2009 közötti időszakban Erdővidéken készített filmjeiből. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

 

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

A Művész Mozi by Cityplex programja

március 31. – április 6. Cím: Mártírok (orosz filmdráma, 118 perc) – román felirattal Ap-12 Program: Április 1.: 15.30 Április 2.: 15.30 Április 6.: 20.30 Leírás: A színdarabnak indult, majd mozgóképes formát is öltött Mártírok olyan aktuális problémákat feszeget, mint a vallási fundamentalizmus és az abból könnyen kialakuló Messiás-szindróma. A kamaszkorral járó természetes lelki-fizikai változásokkal, […]

AJÁNLÓ

Március 30-án 19 órától a Holnap Kulturális Egyesület és a Várad folyóirat estje az Árkosi Művelődési Központ székhelyén, a Bástya-házban.

A két dudás

Szombaton 19 órától a Tein Teaházban Jónás Tamás a Törzs és Kürti László A csalásról című versesköteteiket mutatják be. Az est házigazdája Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója.

Tartalmas könyv

Ma 18 órától mutatják be a Székely Nemzeti Múzeumban Fehér János Az olaszteleki Daniel-kastély és 17. századi falképei című kötetét, amely 2016-ban jelent meg az olaszteleki Daniel Kastély Egyesület kiadásában.

„Azt írtam, amit akartam”

Kedden este a kézdivásárhelyi Vigadó Galériában Bodor Ádám Kossuth-díjas író és beszélgetőtársa, Fekete Vince költő társaságában tölthettek el egy felejthetetlen órát a minőségi irodalom szerelmesei.

AJÁNLÓ

A sepsiszentgyörgyi román színház ma, március 29-én 19 órától Jurnal de România (rendező: Carmen Lidia Vidu) című előadását játssza a Művész Teremben.

Jól fogadják az új albumot

Idén immár hatodik életévét tapossa a sepsiszentgyörgyi, határokon túl is egyre nagyobb elismerésnek, népszerűségnek örvendő Selfish Murphy zenekar, amelynek legénysége pár hete kiadott, új albummal ünnepel.

Valódi magyaros ízek

A Két Haver és a Bertici Fivérek húzzák a talpalávalót szombaton, Karcsi csárdájának hivatalos nyitó buliján, Sepsiszentgyörgyön. A Csíki utcába költözött, száz férőhelyes vendéglő igazi magyar ízeket ígér.

Kényszer szülte kiegyezés

A Sepsiszéki Székely Tanács és a Magyar Erdélyért Egyesület felkérésére tartott előadást a sokat vitatott 1867-es Habsburg-magyar kiegyezésről dr. Raffay Ernő történészprofesszor hétfő este a Bod Péter Megyei Könyvtárban. A vendéget házigazdaként köszöntő sepsiszéki SZNT-elnök, Gazda Zoltán szavaiból kiderült, tudatos volt a szervezők témaválasztása, hiszen éppen 150 év telt el azóta.

AJÁNLÓ

Ma, március 28-án 18 órától az Ignácz Rózsa Irodalmi Klub szervezésében, születésének 200. évfordulója kapcsán Arany Jánosra emlékeznek Marosán Csaba kolozsvári színművész Bomlott cimbalom (Arany ismeretlen arca) című előadásával a kovásznai városi művelődési ház nagytermében.

Utcazene skótdudással

Idén hetedik alkalommal lesz utcazene-fesztivál (SUF) Sepsiszentgyörgyön: a produkciók ezúttal is a városnapok égisze alatt zajlanak.

Ketten a neten

A baróti művelődési házban március 28-án 19 órától Ray Cooney Ketten a neten című vígjátékát mutatja be a kézdivásárhelyi Városi Színház. A mű a szerző Bigámia című vígjátékának folytatása, melyben John Smith taxisofőr, aki korábban párhuzamos életeket élt, lavírozva két felesége és két háztartása között, most ismét kényes helyzetbe kerül.

Életművek az EMŰK-ben

Deák M. Ria és Deák Barna képzőművészek életművét bemutató tárlat nyílt péntek este Sepsiszentgyörgyön, az Erdélyi Művészeti Központban (EMŰK). Az intézmény földszinti és emeleti kiállítótermeinek falát gazdagon ékesítő művek között grafikák, festmények, drótlenyomatok, installációk és textilművészeti alkotások egyaránt találhatók.

Színész, tanár és író

Ritkán fordul elő, hogy egy színész hátat fordítson a világot jelentő deszkáknak a tanítás és az írás kedvéért, Jancsó Miklós viszont ezt megtette. És hogy ez jó döntésnek bizonyult, azt a Volt egyszer egy Kolozsvár cím alatt megjelent legújabb kötete is bizonyítja, melyet pénteken este mutattak be a Bod Péter Megyei Könyvtárban.

AJÁNLÓ

Ma, március 27-én 19 órakor Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében Fehér János művészettörténész (Barót) bemutatja Az olaszteleki Daniel-kastély és 17. századi falképei című, az olaszteleki Daniel Kastély Egyesület által 2016-ban kiadott kötetét.