Sajnálattal közöljük, hogy az április 3-ra meghirdetett előadás a meghívott parlamenti elfoglaltsága miatt elmarad!

 

Névtelen hozzászólások:
Facebook hozzászólások:

Ajánló

Roncsba szorult sofőr

Tegnap a 12-es országúton, a gidófalvi letérő közelében történt közúti baleset, tájékoztatott Tolvaj-Marin Nicoleta, a megyei rendőrség szóvivője. A helyszíni vizsgálatok során kiderült, hogy feltehetőleg a túlzott sebesség miatt a sofőr elvesztette uralmát személygépkocsija fölött, és lesodródott az úttestről. A járgány feje tetejére állt, és vezetője bent ragadt a roncsok között. Az eszméleténél lévő áldozat […]

56 – A szabadság éve

Háromszék több települése is lerótta kegyeletét tegnap 1956 hősei előtt, örvendetes módon a helyszíneken többen-kevesebben ugyan, de ott voltak a fiatalok, akik ünnepi műsorokkal készültek az ünnepre, és megfogalmazták gondolataikat az események kapcsán.

Foltozandó hiányosságok

András-Nagy Róbert, a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója legutóbbi sajtótájékoztatóján több gondról, hiányosságról beszámolt, továbbá kiderült, hogy jövőtől 3 újabb orvossal gyarapodik a neurológiai osztály, de az építendő helikopter-leszálló is szóba került.

Embereken segítenek

Öt éve indította a Gyulafehérvári Caritas a konténeres ruhagyűjtő akciót, amely azóta is működik Kovászna megye több településén. A tárolókat azóta is hetente ürítik, majd kiválogatják és szétosztják a ruhaneműt.

Muszáj lesz dolgozni

Egy júliusi törvénymódosítás következtében az eddigi gyakorlattal szakítva már október 22-től érvénybe lépett az az előírás, hogy aki visszautasítja a felajánlott munkahelyet, illetve a munkaügyi hivatal szakképző tanfolyamain való részvételt, egy évre elveszíti jogát a szociális segélyhez – közölte Kelemen Tibor, a Munkaerő-foglalkoztatási Hivatal havi sajtótájékoztatóján. Így kihúzzák a talajt azok lába alól, akik néha valós, néha mondvacsinált okokra hivatkozva nem állnak munkába.

Szűrővizsgálat

Október 26-27-én 8 és 20 óra között Dálnokon, a művelődési házban kialakított ideiglenes rendelőkben ingyenes szemészeti, gyermekortopédiai, valamint általános állapotfelmérő és tüdőszűrő vizsgálatokat végeznek egészségügyi szakemberek.

Röviden

Kirabolt taxis Rablótámadás ért egy kézdivásárhelyi taxist szombat este. Az elkövetők megverték, kirabolták, majd megpróbáltak elhajtani az autójával. A rendőrök azonosították a tetteseket, egy 20 és egy 24 éves férfit, egyikük már hatósági felügyelet alatt állt egy korábbi bűntény miatt. A rendőrségi vizsgálat megállapította, a taxis Esztelnek felé szállította a két férfit, útközben azonban utasai […]

Könnyebb útlevélhez jutni

A korábbi 30 napról a kérelem benyújtásától számított 15 napra csökkentette a kormány az egyszerű elektronikus útlevelek kiállításának határidejét. Az útlevél ára nem változott.

Sikeres kártya

A Székelyföldi Diákigazolvány már öt esztendeje közkézen forog, az okmányt jelenleg is mint­egy hatezer diák használja. A legtöbb igénylés Háromszékről van.

Gloria victis

Mi közünk van nekünk ehhez? Miért kellene nekünk kimennünk október 23-án a megemlékezésre? Ilyen kérdések merültek fel a minap középiskolás tanulókban. Túl a feleleten, a kérdést továbbítottuk Török Józsefnek, a Volt Politikai Foglyok Szövetsége (VPFSZ) Kovászna megyei elnökének.

Csőrepedés vagy talajvíz?

A kézdivásárhelyi Vásárhelyi Péter utcából azzal a panasszal keresték meg lapunkat, hogy a pár éve végzett víz- és szennyvízhálózat-csere óta szivárog egy vezeték, ami miatt süllyed a ház, repednek a falak. A vízművek szerint talajvíz az oka.

Mozgó határidők

Elvileg november 1-jétől lesz kötelező a kisvállalkozók számára, hogy bevezessék az elektronikus naplójú pénztárgépet, amely képes az Országos Adóhatóság (ANAF) központi szerveréhez kapcsolódni. A határidőt azonban a közepes- és nagyvállalkozóknál annyiszor elhalasztották, hogy most kételyek merülnek fel, komolyan kell-e venni ezt a terminust.

Online lehetőség

Miután több olvasónk panaszkodott, hogy a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-rendelőjében működő előjegyzési irodánál napokig nem sikerül időpontot kérni telefonon, tegnap sajtótájékoztatón jelentette be András-Nagy Róbert igazgató, hogy online lehetőséget vezetnek be, így a családorvosok, de a betegek is könnyebben foglalhatnak időpontot egy-egy konzultációra. Természetesen élőben továbbra is kérhető előjegyzés.

Megvertek és kiraboltak egy kézdivásárhelyi taxist

Rablótámadás ért egy kézdivásárhelyi taxist szombat este. Az elkövetők megverték, kirabolták, majd megpróbáltak elhajtani az autójával. A rendőrök azonosították a tetteseket, egy 20 és egy 24 éves férfit, egyikük már hatósági felügyelet alatt állt egy korábbi bűntény miatt. A rendőrségi vizsgálat megállapította, a taxis Esztelnek felé szállította a két férfit, út közben azonban utasai arra […]

Röviden

Lassan kialakul a Vasút utca Lekerült az első, alapnak számító aszfaltréteg a kézdivásárhelyi Vasút utcának a villanyrendőr és a szentkatolnai vasúti átkelő szakaszára. Egyik sáv teljesen járható, a másikból még hátravan kb. 100–150 méter. A Vasút utca teljes körű felújítása hét évvel ezelőtt kezdődött, és úgy volt beharangozva, hogy a város legmodernebb és legszebb utcája […]