Megyei tanácsülés Baróton

Megyei tanácsülés Baróton Kovászna megye

Ezek közül az első 33 km hosszú, a második Barót alsó felétől (PECO) a Kossuth utcán, a városközponton átvezető, Olaszteleket, Vargyast érintő, Hargita megye határáig tartó ugyancsak megyei út 16 km-es. Az első 88, a második beruházás 47 millió lej értékű, keretükben épül az utak mellett még mintegy 17 km járda, 17 híd, több mint 200 áteresz, 10 km fedett sánc, 12 km betonozott sánc, három vasúti átjáró és számos bejárat magántelkekre.
Mindkét beruházás a szomszédos megyékkel együttműködésben valósul meg, így a nagyszabású útfeljavítás folytatódik Brassó, illetve Hargita megyékben is Szászmagyarósig, azaz Brassó, illetve Homoródszentpál, Kányád, Bikafalva, azaz Székelyudvarhely irányába. Az együttműködési szerződést Brassó megyével egy hónapja, az ágostonfalvi hídon, Hargita megyével tegnap a megyehatáron írta alá Tamás Sándor. A program keretében újjáépítik a nagyajtai hidat, majd újraaszfaltozzák a Hidvég–Nagyajta útszakaszt is.
– Ilyen mérvű, összehangolt infrastruktúra-felújítás nem volt Erdővidéken az elmúlt 50 évben. Önök számára az lesz majd a nagy kihívás, hogy valamit kezdjenek is ezzel az infrastruktúrával, vonzzanak befektetőket a vidékre – mondta a megyetanácselnök a jelenlevő erdővidéki polgármestereknek.
A munkálatoknak várhatóan jövőben fognak neki. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások