Felhívás!

Szennyezik a levegőt Hatolykán

Bátorságra és elszántságra van szüksége annak, aki említést mer tenni bizonyos hatolykai állapotokról. Egyébként Hatolyka tisztességes falu, ám kivételt képez ott egy bizonyos övezet. Emiatt a gazdag, jó módú polgárok térfigyelő kamerákat szereltettek a lakóházaikra és gazdasági épületeikre, mert sajnos ebben a kis faluban létezik és uralkodik a maffia.

A falu azon részében, ahol szerencsétlenségemre lakom, nagyméretűvé vált a levegő szennyezettsége. Dél-délnyugat felől, közvetlenül a lakóterületem melletti legelőről, valamint egy nagy tehén- és disznóhizlalda trágyadombjáról folyamatosan rettenetes bűz áramlik, ami már felháborító.

Aztán augusztus közepén valaki, kihasználva, hogy éppen nem voltam kellőképen éber, valamilyen mérgező oldattal lepermeteztette a lakóházunkhoz nagyon közel, alig 8 méterre található bodzafákat. Mivel a hálószobám ablakát nyitva felejtettem, semmit sem sejtve az egyik maffiózó és egy kerttulajdonos keresztapáskodói összejátszásáról, a permet miatt reggel majdnem eszméletlen állapotban ébredtem, még telefonálni sem tudtam a 112-re. Súlyos fulladási tüneteim keletkeztek, előbb hányingert éreztem, majd hánytam is, és ez az állapot csak pár nap múlva szűnt meg.

Elmélkedtem a dolgokon. Ismerem a mondást, hogy a cél szentesíti az eszközt. Ezen a falurészen a maffiaszerű akciónak pedig az a célja, hogy mielőbb eltegyenek láb alól. Vannak, akiket zavar, hogy nem hagyom magam, hogy szembeszállok az önkényeskedőkkel. Hatolykán cinikus módon semmibe veszik az emberi jogokat, illetve azt, hogy az állampolgárnak joga van a tiszta levegőhöz és ivóvízhez.

Pakó István, Hatolyka

A levelek tartalma nem föltétlenül tükrözi a szerkesztőség álláspontját.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. szeptember 4., 21:17
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Sajnos ilyen helyi maffia minden faluban van.Ahol nem a trágyabűz öl, ott van az égetett műanyag,palackok, ládák, gumi pedig ezt legalább a Tega ingyen elviszi de nem könnyebb elégetni pokollá téve a szomszédságot és veszélyeztetve az egészséget.Aztán ott van az utcák pora amit szintén öl ha az embernek “szerencséje” van nagygazdával egy utcában lakni aki akár a kerítést is lehúzatja a gépeivel, végigdübörög a poros utcán megringatva a 100 éves házakat mint földrengés.Aztán ott van a “kulturális” szenny, amikor a közelebbi vagy távolabbi szomszédság a fél falut elszórakoztatja a muzsikával, manelevel, hazafias nótákkal.Ha valaki szólni mer???? Ajaj, örök ellenséget szerez magának.Kitartás uram, nincs egyedül még ha nem is Hatolykán élünk, talán egyszer leáldozik a nagy demokrácia és liberalizmus.De addig is szólni kell, nem megijedni, noha sokan szeretnek elbújni és hallgatni.