Felhívás!

Szégyen, amit tettek!

Megdöbbenéssel írom ezt a levelet, meg idegesen is, mert egy olyan életképet kell elnéznünk Nagyborosnyón, aminek párja az életben nem volt. A szép parkunkat tönkretették, a sokéves fákat megcsupaszították.

Százévesnél is idősebb hársat és akácot vágtak ki tövestől, pedig a töve is elárulta, hogy milyen régen ültették. És akik ültették, most forognak a sírjukban, mint Pál Ferenc, aki 40 évig volt az iskolánk igazgatója, vagy Kónya Ádám bácsi, vagy Geréb Pál papunk – ezúttal csak őket említeném, mert rajtuk fordult az ajtó sarka mindig.

Nem sok falu büszkélkedhetett olyan szép parkkal, mint mi. Sajnálom, hogy a bevándorlóké a szó, a döntés, és nem azoké, aki megdolgoztak a jövőnkért. Hívtam a környezetvédőket is, de ők továbbutasítottak, és vigasztalásképpen még több telefonszámot adtak.

Kovács Márta, Nagyborosnyó

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. március 22., 11:45
  ÉRTÉKELÉS: 6

  KOrnyezetvedoket?Azokat meg minek?Ok csak allami alkalmazottak es nem hivatottak a kornyezetert tenni is. Ebben a megyeben latszik is ,kik ok .Szegyen ennyi rombolas , ennyi szemeteles .

 • User
  Dátum: 2017. március 22., 20:00
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Környezetvédő az aki tesz a környezetét,nem pénzért hanem mert lelkiismerete így kívánja.Sajnos az intézmény nem sok érdeklődést mutat de nem csoda hisz ők fizetett emberek.Ha környezetvédők lennének akkor nem lennének a patakok, folyók, utak mente,vasút mente tele szeméttel,nem vágnának ki annyi erdőt,nem irtanának ki annyi védett növény és állatfajt,stb. Persze azért vannak itt nálunk is igazi környezetvédők csak kevesen.A baj az,hogy a jövőre nem sokan gondolnak és könnyű szívvel tönkretesznek időkiállta dolgokat.Hogy miért? Egyszerű, nincs gyökerük nincs mihez,kihez ragaszkodjanak, nincsen értékrendjük, esztétikai érzékük.Nyájnép. Az ilyen embereket nem érdekli semmi,lelkük üres, semmi, soha nem álltak meg megfigyelni egy fakopácsot, egy baglyot, meghallgatni egy énekesmadarat ,csodálni a méhek munkáját, észrevenni,értékelni a szépet. Hisz láthatjuk, hányan vannak akiket a gólyafészek zavar, a fecskefészek zavar,akiket a fák zavarnak,akiket történelmünk zavar és a legnagyobb baj,hogy nagyon sok van ilyen az itt születettek között is …