Felhívás!

Rákenősdi

Ráth-Végh István több könyvében összegyűjtötte az emberi butaság mintapéldányait (illetve azok töredékét, mert ha mind összeszedte volna, tényleg ki kellett volna vágni az Amazonas őserdeit a kinyomtatásra). Többek között megemlíti, voltak esetek, amikor főúri családok verőgyereket tartottak. Na, nem verekedőt, hanem akit elvertek. Mert ugye, ha a zsengécske ifjú XV. Ulrich Alois Berthold Maria von Baden Naritchenbergen bújócskázás közben összetört egy velencei tükröt, csak nem lehetett elnáspángolni a hercegi popsit, előhozták hát a Martin jobbágy hatodik porontyát, és Ulrich őnagysága előtt kiporolták a fenekét, a hercegecske nagy okulására.

Nyolcadikos voltam, volt egy kissé autista, okoska fiú az osztályban. Minden tornaóra után elverték, mert a csapat, amelyikbe szegény kétbalkezes-kétballábast beosztották, biztosan veszített. Ha valami csínytevésünk kiderült, csakis Pali lehetett az áruló, pedig dehogy. Ártatlan volt, mint a ma született bárány, de ő soha nem ütött vissza.

Már az Édenkertben elkezdődött a játék. Ki a hibás a bűnbeesésért? A kígyó. Az asszony, akit Te adtál nekem, vagyis maga Isten. Bárki, de én nem.

Magyarországon a Fidesz tíz éve mutogat ujjal a szocialistákra: íme, a gazemberek, akik elvették az idősek egyhavi nyugdíját. Hogy annyi idő alatt miért nem adták vissza, arra nem térnek ki. Romániában a vöröspestis PSD-kormányok az utolsó baniig, kamatostul visszaadták (a válság alatt) levágott fizetéseket?

Amerikában négy éven át ismételte a balliberális oldal, hogy Trump az oroszok segítségével lett elnök. Jobb ügyre méltó konok kitartással fújta a nyilvánvaló hazugságot.

Ha már elővettem a pészédét, hát még az államelnök. Ki volt a hibás a Colectiv-tűzesetnél? A PSD. És most hat év Iohannis-uralom után ki miatt lángol egy kórház? Ugyanaz a PSD miatt.

Miért porlunk, mint a szikla, szűnnek meg magyar osztályok, miközben… Az RMDSZ szerint a kisebb magyar tömörülésekkel van a baj, azok szerint fordítva. Jó, hogy van egy közös pontjuk – a románok nem hagynak.

Ui. Sajtónk beszámol a vándorbölcső-akció egy-egy újabb fejezetéről. Szép. Húsz évvel ezelőtt az Ady- és a Colan-iskolákban két-három váltásban tanultak, most alig van diák. Új iskolára Árapatakon van szükség. Vándorbölcső nélkül.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.