Felhívás!

Segíts okosan háromszéki gyerekeknek!

Háromszék is csatlakozott az RMDSZ Nőszervezetének Segíts okosan! elnevezésű országos adománygyűjtő akciójához. A kezdeményezés célja, hogy olyan használt, de működőképes, töltővel ellátott okostelefonokat, táblagépeket, valamint internet-hozzáféréssel ellátott SIM-kártyákat gyűjtsenek, amelyeket Kovászna megyei nehéz helyzetben lévő gyermekeknek juttatják el.

Az Aktív Nők Egyesülete az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetével és a Kovászna Megyei Tanfelügyelőséggel közösen igyekszik tenni azért, hogy megkönnyítse és adott esetben lehetővé tegye az online tanulást azokban a családokban, ahol az eszközhiány miatt a gyerekek nem részesülnek oktatásban.

Ájgel Ágnes, a Nőszervezet megyei vezetője kiemelte: „A tanfelügyelőség felmérése szerint 5 ezer laptopra, illetve táblagépre van szükség megyeszinten. Az országos programból érkezett Háromszékre, továbbá több mint 1300 laptopot vásárol a tanfelügyelőség is. Mindezek ellenére marad egy nagy rés, amelyet igyekszünk kitölteni ezzel a gyűjtéssel. Arra biztatjuk az adakozókat, hogy lehetőségeikhez mérten vegyenek részt a programban. Az, akinek nincs már iskolás gyereke és van pluszban okoseszköze, juttassa el a gyűjtési pontokra, hiszen az adományok jó helyre kerülnek. Fontos, hogy ezekben az időkben egymást segítsük, úgy és ott, ahol tudjuk. Azt szeretnénk, hogy minden háromszéki gyerek egyenlően részt tudjon venni az oktatásban.”

A felajánlásokat november 25-től december 15-ig fogadják a sepsiszentgyörgyi turisztikai információs irodában (Szabadság tér 1. szám), hétköznapokon 9–17 óra között, szombaton pedig 10–14 óra között.

Az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének sajtóirodája

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.