Felhívás!

Páneurópa a láthatáron

Hogy Románia szász származású román elnöke, Klaus Iohannis, nem éppen elfogadhatóan beszélt a magyarokról, többen megkérdezték, hogy ez az ember miként kapta meg a Coudenhove-Kalergi Európa-díjat?

Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke a méltatásában kiemelte, hogy azért, mert „a kisebbségek nézeteit képviseli”! Na, ne bomolj, Doni! Semmit nem tett a kisebbségekért, sőt. Tudjuk, hogy a többségi lengyelekkel ellentétben a magyarok nincsenek a szíve közepén, ahol tudja, beteszi a lábát. De egy díj kiosztása nem családi vállalkozás, ott konkrét tények beszélnek. Főleg, mert Richard von Coudenhove-Kalergi (1894–1972) Páneurópát, tehát egy nemzetek feletti uniót akart összehozni, ahol eltűnnek a nemzeti államok és kormányok, mert ez szerinte háborúhoz vezet. Ezt az elméletet vette át az Unió.

A román alkotmánynak pont azt a pontját törölnék, amelyben kimondja, hogy az ország szuverén és független, egységes és oszthatatlan nemzetállam. Hát ha ezt akarja eltüntetni, akkor szóljon a hölgyeknek, uraknak, hogy nem Erdélyt, hanem az egész Romániát akarja az EU vezérkar alá terelni! Úgy, hogy a legfőbb törvény több pontját átírja. Ezért kapta a német származású lengyel Tusktól a díjat és a laudációt.
Egyébként az EU főnökeinek éppen célja egy Európai Egyesült Államok létrehozása, ahol harangoznak a nemzetállamoknak.

Írásaiban az van, hogy a nemzeti érzés káros, elvetendő, ehelyett kell létrehozni a szuperföderális rendszert, amelyet mai szavakkal Európai Egyesült Államoknak nevezhetünk, és ez része lesz egy átfogó, új világrendnek, amelyben a népek egyesülnek és feloldódnak. Európát nem az őshonos népek birtokolják majd, hanem egy kevert fajú embertípus, amely a különböző rasszok kényszerített keveredésének az eredménye. Az etnikai hovatartozás nélküli, gyökértelen sokaságot a jövőbeli hatalmi elit könnyűszerrel tudja majd uralni.

Kalergi elmélete a második világégés után, főleg a globális gazdaságok megjelenése nyomán kezdett elterjedni, olyannyira, hogy hozzá is kezdtek egy Páneurópa létrehozásához, a nemzetállamok szétzüllesztetéséhez, a menekültek behozásához. Persze addig is, amíg megvalósul bizonyos vidékeken, ahogy mondják, „erőskezű politikusok” vették kézbe az irányítást. Egy ilyen szeretne lenni Klaus Iohannis is. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.