Felhívás!

Májusi maszkások

Van már mosolygós, virágmintás, színes, fehér, sifon anyagú, pamut, kinyúlt pólóból varrott, egyszer használatos (amit többször használ mindenki, mert 5 lej a kisboltban), kimosható (amit úgyse mos ki senki két használat között, mert nincs, ahogy) – na, mi az? Így van, 2020 legnagyobb divattrendje, a legjobb barátunk ezekben a napokban: a maszk.

Mint minden divatirányzat, ez is megadja a lehetőséget az embereknek a kreatív használatra. Különböző, kreativitásukról híres üzletekben találni mindenféle mintában, és habár formáját tekintve némileg kötött a szabásminta, azért abban is különböznek. Ha nem éred be az ötlejes kisboltival, az ötvenlejes kreatív-boltival, akkor akár 500 lejért is rendelhetsz különböző design-cégektől.

Megmarad a kreativitás a használati módban is. Nagyjából egymilliószor olvashatjuk, hallhatjuk, láthatjuk, hogyan érdemes hordani, hogy a semminél kicsit többet érjen. Néhány üzlet rajzzal is bemutatja a betérő vásárlóknak: a maszkot az orrnyergedtől az álladig húzd, legyen annyira passzos az orcádhoz, hogy egy deka oxigént ne kapj benne, és akkor jó is.

És mivel ha szabályosan hordod ezeket a szépségeket, nem igazán kapsz benne levegőt, mindenki más és másféleképpen hordja. Van, aki csak a száját takarja el, van, aki befedi az orrát is, de okosan olyan maszkot választott, amelyik alól a semmibe lóg, így beáramlik alá a levegő. Legtöbben az álluk alatt hordják, csak ha nagyon muszáj, akkor illesztik a helyére. Láttam már olyant is, aki amolyan fejkendőszerűen, buksija tetején pihentette.

És biztosan vannak még rengetegen, akik úgy hordják, ahogy én: szenvedve. Én szabályosan felteszem az arcomra, akárhányszor üzletbe megyek. Majd, félóra után nagyjából, amikor már tűzforró a levegő alatta, körbenézek, és ha nem lát senki, kidugom az orrom, veszek egy kis friss levegőt. Ez annyira jól esik, hogy innentől már fel-le húzogatom a cuccot az orromon. Az üzletből kitérve pedig villámgyorsan lekapom magamról, és következhet a percekig tartó fulladozás, Jézus-Mária, segélykérés, túlélés.

Kérdem én, valami, amiben megfulladunk, miért lenne bárminél is jobb az egészségünkre?

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.