Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Lábbal integessünk?!

Az átlagosnál szélesebb utcarész, forgalmas járdák. Az egyik oldalon középkorú férfi emeli magasba a jobb kezét, néhány másodpercig hetven fokos szögben mereven feltartja, csak a tenyere mozog csuklóból, közben kiált: Zsolti, Zsolti! A barátja oldalba böki, te, vigyázz, megbüntetnek! A férfi értetlenül pillant a barátjára, aki elmagyarázza, mi történt a Sepsivel. Jó, akkor majd lábbal integetek, mondja a férfi, és nevetnek.

Mint ismeretes, a Sepsi OSK-val az történt, hogy az Olimpija Ljubljana otthonában lejátszott mérkőzés 34. percében a háromszéki szurkolók (vagy a zömük) a szívükhöz tették jobb kezüket, majd hirtelen ferdén magasba emelték, és a Szentgyörgy, Szentgyörgy! kiáltással biztatták csapatu(n)kat. Az UEFA svájci megfigyelője rasszistának, náci jellegűnek értelmezte a karlendítést, jelentése nyomán az illetékes testület 10 ezer euróra bírságolta a Sepsi OSK-t, emellett a sepsiszentgyörgyi stadionban 500 helyet nem tölthettek be felnőttek a svéd Djurgardens elleni kupamérkőzésen. A büntetésről értesülve, Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke, klubalapítója arra kérte a szurkolókat, mellőzzék a kifogásolt mozdulatot, esetleg mindkét kezüket emeljék a szívtájéktól a magasba.

A gsp.ro is tág teret szentelt az esetnek. A szellemi perverzió és a ravasz manipuláció példája, ahogyan a hírportál a háromszéki klub álláspontját beharangozza. „Elborzadtam, amikor megláttam!” – ez áll a címben, Diószegi Lászlót idézik, és bárki azt hinné, a karmozdulatra utal az elnök. Aztán kiderül, egészen másról van szó. „Ljubljanában hatvan szurkolónk volt jelen, közülük harminc hölgy és gyermek, tehát elképzelhetik, milyen ultrások voltak ott. Elborzadtam, amikor megláttam”, próbált szellemeskedni Diószegi, csakhogy a gsp.ro szerkesztői lecsaptak a lehetőségre, ezzel a mondattal tálalták a karlendítésről, pénzbírságról szóló riportjukat.

A GSP hírportálja, nyomtatott újságja és internetes televíziója finom vegyesen szórja híreit a romániai és erdélyi, székelyföldi magyarságról. Becsületükre legyen mondva, a karmozdulat magyarázatát is leközlik a Diószegi Lászlóval folytatott beszélgetésből. Az elnök elmondja: „Vicces az UEFA értelmezős bírsága, hiszen a Sepsi OSK mérkőzésein már 11 éve látható a kifogásolt mozdulat. A szurkolók a szívükhöz teszik a jobb kezüket, ami azt jelenti, amióta megszülettünk, amióta dobog a szívünk. A magasba, az ég felé emelt kéz azt jelenti, a halálunkig buzdítjuk a csapatunkat”. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.