Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Benczédi Huba Lóránt a kitüntetett

Benczédi Huba Lóránt a kitüntetett Kultúra

Pénteken rendhagyó eseményre került sor az olaszteleki Daniel-kastély kertjének egyik szépen felújított épületében: az Erdővidék Kultúrájáért díjjal tüntették ki Benczédi Huba Lóránt nyugalmazott helybéli zenetanárt, és sok hálás szóval, szép énekkel köszönték meg tanítványai az értük tett fáradozást, odaadó munkát.

Hirdetés
Hirdetés

„És akinek szép a lelkében az ének, az hallja mások énekét is szépnek” – hangzott köszöntésképpen a tanítványok részéről az ismert Babits vers, majd népdalok csendültek fel, végül pedig a baróti Szász Magor játszott nagybőgőn, aki, mint a legsikeresebb egykori tanítvány, a tanár úr tanulóasztala mellől indulva a berni Szimfonikus Zenekar szólamvezető nagybőgőse lett.

A rendezvényt meglepetésnek szánták, először csak annyit közöltek a családjával érkező kitüntetettnek, hogy a zene szeretete és a tanítványok hálája jegyében tartanak egy kis összejövetelt, aztán Demeter László felolvasta a Gaál Mózes Közművelődési Egyesület kuratóriumának döntését a díj odaítéléséről, melyet Demeter Zoltánnal együtt adtak át. A laudációt Virág Tímea Helga olvasta fel.

A tanár úr, megköszönve a meglepetést és a díjat, azt mondta: „Amíg élek, remélem, hogy bizonyítani fogom a díj jelentőségét!”

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük