Felhívás!

Karácsony Gergely titkos gondolatai

Karácsony Gergely Budapest új főpolgármestere. De ki is ő? A Párbeszéd Magyarországért nevű baloldali zöld, környezetvédő aprópárt megalapítója és társelnöke, most pedig már a magyar főváros megválasztott főpolgármestere. Nagy környezetvédő! Azt kell megnéznünk, mik a tervei. Számára a legfontosabbak természetesen a környezeti problémák. Először is Budapestből egy zöldvárost akar csinálni. Csökkenteni a főváros ökolábnyomát.

Választási győzelméhez elegendő volt csak annyit hangoztatnia: budapesti polgárok, szavazzatok rám, mert nekem semmi közöm a Fideszhez, gyertek, vegyük vissza Budapestet! És ez elég volt a győzelméhez, mert rá szavaztak a Budapesten tanuló nyugat-európai egyetemisták, főleg CEU-s diákok, meg más nyugat-európaiak is, akik a választás napjára jelentkeztek be Budapestre. Összességükben mintegy 90 ezren. És most lássuk, hogy miket mondott Karácsony a választás megnyerése után. Meg még azt is, hogy mik is lehetnek az ő titkos gondolatai.

Egyik interjújában mondta: „A minimumprogram, az antikorrupciós csomag elfogadása, a klímavészhelyzet kihirdetése, a rabszolgatörvény betiltása a fővárosi cégeknél – csak hogy hármat mondjak, de lesz még más is.” De hogy ezekből mi lehet az ő kompetenciája, az itt a kérdés. Meg az is, hogy mit kell értenünk a klímavészhelyzet kihirdetésén? Aztán a következővel folytatta, és ez az érdekesebb: „A magam részéről azt viszont támogatom, hogy a főváros olyan prevenciós programokat vigyen, amelyek a nem kívánt terhességek megszakításához vezetnek.” Vagyis az abortuszhoz. Amit ő támogat. De nem mondta ki, hogy miért.

És most képzeljük el, mit gondolhat ő erről a kérdésről. Mik lehetnek az egyelőre még titkolt nézetei ezen kérdésekről, mint szenvedélyes környezetvédőnek, akit valószínűleg befolyásuk alá kerítettek a balliberális zöld ideológia legújabb áramlatai. Íme, néhány példa ezek közül az „agyament” – elnézést, de ezekre nem találtam megfelelőbb jelzőt – elképzelésekre.

Azt mondják, hogy túl sok a haszonállat, melyeknek a húsát fogyasztjuk. Ezek az állatok szennyezik a környezetet. Megoldásként azt javasolják: szabaduljunk meg az állatoktól – most kérem a tisztelt olvasót, hogy kapaszkodjon meg –, és térjünk át a kannibalizmusra. Vagyis magyarul, együk meg embertársainkat. A haszon kettős lesz. Jóllakunk, állati húsok helyett emberhússal, és a népességszám is csökken. Kevesebb ember, kevesebb környezetszennyező.

Kérem, ez nem vicc, nem én találtam ki. Ha én ilyeneket tudnék kitalálni, már rég professzor lehetnék valamelyik svédországi egyetemen. Mert ezt bizony egy svéd egyetemi tanár, Magnus Söderlund agyalta ki, és beszélt róla a svéd televízió egyik műsorában. De már a Lancaster University két pszichológusa is megkérdőjelezte az emberevés tabuját!

És mik a legújabb zöld nézetek az abortusszal kapcsolatban? Hát ez is érdekes! Két bioetika oktató, Alberto Guiblini és Francesca Minerva egy tekintélyes tudományos folyóiratban, a Journal of Medical Ethics-ben amellett érvel, hogy az abortuszt ki kellene terjeszteni a születés utáni időszakra is, lehetővé téve ezzel az újszülöttek elpusztítását. A tanulmány azt igyekszik bizonyítani, hogy az újszülött csecsemők ugyanúgy nem tekinthetők emberi személynek, mint a magzat. Amiből szerintük az következik, hogy az abortusz lehetőségének kiterjesztése a szülés utánra nem etikátlan.

Ezek után újból feltehető a kérdés: milyen titkos gondolatai lehetnek az új főpolgármesternek az abortusz kérdéséről? Tudva azt, hogy a cigányság túlszaporodásának kérdése Budapesten is probléma, talán azt is gondolhatja, hogy a fentebb vázolt elképzelés ott is kivitelezhető lenne. Egyben a főváros ökolábnyoma is csökkenne, ha meghirdetné az „Együnk cigánygyerekeket’’ című programot. Mikor már vágósúlyba kerülnek, megesszük őket! És akkor Karácsony írhatna egy szakácskönyvet is, mint politikai mentora, Gyurcsány Ferenc, és abban olyan új és kiváló recepteket közölhetne, mint a Bográcspulyás…

Dranik Ferenc

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. november 5., 9:43
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Ez a borzalom mégis hogyan jelenhetett meg? Valaki viccnek szánta? Ez valami rossz paródia a magyarországi kormánysajtó jelenlegi működéséről?

 • User
  Dátum: 2019. november 5., 9:31
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Ekkora hülyeséget rég olvastam! Csalódtam a Hírmondó szerkesztőségében, mert kiengedték ezt a “cikket”. Nagyon veszélyes ilyen tartalmakat egy megyei (sokak által komolynak vett) sajtóban megjelentetni, mert sajnos nem jeleskedünk kritikai gondolkodásban, és merem állítani, hogy sokan el fogják hinni, amit itt olvasnak. Szomorú, hogy ekkora teret engednek a magyarországi kormánypropagandának.

  • User
   Dátum: 2019. november 6., 19:14
   ÉRTÉKELÉS: -2

   Ez nem borzalom és nem hülyeség, ilyesmiken agyalnak és ilyen nézeteket terjeztenek a zöldliberálisok agytrösztjei, ”tudósai”. Ha nem hiszed, nézz utánna a nyugati ”szabad” sajtóban. És amilyen befolyásolható, gyenge jellem Karácsoy, elképzelhető, hogy be is veszi és alkalmazhatóaknak találja ezeket az agyrémeket. Annnál is inkább, mivel ő is zöldliberális.

 • User
  Dátum: 2019. november 5., 10:34
  ÉRTÉKELÉS: -6

  Én nem látok benne semmi hülyeséget. Szerintem a szerző arra világít rá, hogy miként gondolkodik a balliberális oldal, mire számíthatunk tőle, s a véleményével teljes mértékben egyetértek. Nem kell felkapni a vizet attól, amiért valaki nem úgy látja a világot, mint a többség! Aki pedig nem érti az iróniát, ne olvasson ilyesmit.

  • User
   Dátum: 2019. november 5., 11:19
   ÉRTÉKELÉS: 4

   A szerző nem arra világít rá, hogy miként gondolkodik a balliberális oldal (balliberális: már ez a kifejezés is arra szolgál, hogy leegyszerűsítsék a világot), hanem arra világít rá, hogy ő hogyan gondolja, hogy mindenki más gondolkodik, aki nem tapsol a jelenlegi magyar kormányoldal támogatóinak, de ezt anélkül tette, hogy egyébként tanulmányozta volna a szabad magyar sajtót, csak azt olvasta, amit írnak róla. Kb. olyan magasröptű cikk, mintha azt írnánk, hogy büfizett egyet egy liberális Madagaszkáron, akkor az egész világ összes liberálisa büfizett egyet.

  • User
   Dátum: 2019. november 5., 16:39
   ÉRTÉKELÉS: 11

   Itt arra vannak tanitva az emberek, hogy csak a Zorban mediat nezzek, ha valaki mast mond, az migrans, gyilkos, arulo, stb…En pl. megnezem a masik velemenyet is, lassam, hogy gondolkodik es azutan vonok le tanulsagot, mert tudjatok,,,az igazsag mindig valahol kozepen van. A struccfelfogasban csak elbutulni lehet, de meg hogy 🙂

   • User
    Dátum: 2019. november 16., 9:45
    ÉRTÉKELÉS: 2

    “És ahhoz, h mit gondol Budapest fopolgarmestere neked ott Romániaban vajon mi közöd van?”-Tudja, kedves hozzászóló, az a közünk, hogy mi is magyarok vagyunk. Hogy Romániában, arról nem tehetünk. De mi inkább így mondjuk: a Romániának ajándékozott Erdélyben. És minket érdekel mindaz, ami a magyarsággal történik. Megmaradásunk számunkra fontosabb, mint egy pesti bulinegyed sorsa, mint egy buziparádé, mint a Gréta- őrület nevében végzett nemzetellenesség. Kívánom, hogy egy szép napon ön is megértse.

 • User
  Dátum: 2019. november 5., 12:33
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Én eddig azt hittem, hogy a székelyek okos emberek. Ezzel a közléssel sikerült ráerősíteni a sztereotípiákra. Ha az a cél, hogy az anyaországi magyarokat elidegenítsék a határon túliaktól, akkor azonban ez egy kiváló írás és csak így tovább!

 • User
  Dátum: 2019. november 5., 13:37
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ha az összes Budapesten élő és szavazati joggal rendelkező uniós állampolgár elment volna szavazni és mindegyikük Karácsony Gergelyre szavazott volna, akkor sem dönthették el a külföldiek a győzelmét.

  • User
   Dátum: 2019. november 6., 19:51
   ÉRTÉKELÉS: 0

   De miért nem? Karácsony csak 46969 szavazattal kapott többet, mint Tarlós. Ez a különbség könnyen jöhetett a 90000 nyugati eu-s állampolgártól.

 • User
  Dátum: 2019. november 5., 18:44
  ÉRTÉKELÉS: -2

  2004. december 5-e óta egyetlen tápos se nyavalyogjon amiatt, hogy esetleg „elidegenedik” a határon túli magyaroktól. Akkor eléggé elidegenedtetek tőlünk, Gyurcsány parancsára képesek voltatok megtagadni a testvéreiteket. Ha valakinek nem tetszik, ha egy székely napilapban cseszegetik Karácsony Gergelyt, hát akkor olvasson HVG-t vagy Népszavát. Ennyi!

  • User
   Dátum: 2019. november 5., 22:55
   ÉRTÉKELÉS: -1

   2004, már ennyi eltelt, a bunkó előidéző még mindig itt settenkedik? Ha nem akasztották fel a deák téren, hát lökjék a Dunába Harasztinél. Hadd lássuk, ha a pesti dunán lavírozik. A dunát már nem, bírom nagy betűvel.

 • User
  Dátum: 2019. november 5., 22:43
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ez az a srác, aki jelentette már nyolc éve múlt, hogy ellopták a kerékpárját a Közért elől, mert sokkal előtte kitűzték: TILOS PARKOLNI. Nyolc évnek kell eltelnie, hogy kiderüljön, nem lopták el, hanem bevitték írástudatlanság okán.

 • User
  Dátum: 2019. november 16., 15:00
  ÉRTÉKELÉS: 3

  visszakérdezek akkor és a tifekete gyíkotoknak mi köze van az itteni elnökválasztáshoz,az agybotmixereltnek pedig a szlovákiai ügyekhez?most néma leszel libbolsi?