Éljünk a mának!

Olvasom, hogy egy német milliárdos nagy összeget adományoz kárpótlásként, mert a családja 1931 körül szorosan kötődött a náci rendszerhez. Szép gesztus, de mégis, mi köze neki a dédapuka döntéseihez? A magyar belpolitikában, mint az újramelegített töltött káposztát, rágják a jobbikos Gyöngyösi Márton nyolc évvel ezelőtti „zsidózó” kijelentését. A Jobbik határolódjon el tőle, az ellenzék meg határolódjon el a Jobbiktól!

Megvan a véleményem ezen társaságról, de jóemberek, nem az számít, hogy ITT és MOST mit tesz az illető az ország asztalára? Orbán mea culpázzon, mert Soros-ösztöndíjas volt, több fideszes társával együtt?! Harminc évvel ezelőtt? Akkoriban Soros valóban a gyerekcipőben járó demokrácia lépéseit egyengette, később tárultak fel migrációs tervei, amint a nácik sem a háborúval meg lágerekkel kezdték, hanem gazdasági csodával.

A mexikói (spanyol származású) elnök követeli a spanyoloktól, kérjenek bocsánatot Cortés-ék hódításáért, ami ugye jó fél évezreddel ezelőtt történt. Nem hagyták a szegény indiánokat békésen kitépni hadifoglyaik szívét napistenük oltárán. Az USA-beliek pedig, bár ezerszer meggyónták őseik letelepedését vadnyugaton és -keleten, mindmáig nem bontották le Manhattan felhőkarcolóit, hogy újra felhúzhassák a szomszéd törzsek skalpjaival díszített sátrakat.

Miként merészelte a magyar állam kitüntetni (annyi más személyiség mellett) Döbrentei Kornél költőt és Takaró Mihály történészt, akik állítólag antiszemita kijelentéseket tettek? Értem a felháborodást, de akkor mi lesz Jókaival és Kosztolányival? Visszavonjuk a díjaikat, mert ők is hangot adtak bizonyos véleményeknek?

Ideje lenne véget vetni a múlt felhánytorgatásának. A bibliai törvény szerint, ha valaki eladósodott, akár önnön hibájából, akár más okból, „rabszolgaként” kellett dolgoznia adósságát visszafizetendő. De akár törlesztett, akár nem, hat év után szabad volt, sőt, gazdája (a károsult) nem küldhette el üres kézzel. Ötven évenként pedig TELJES megbocsátási évet kellett (volna) meghirdetni, amikor MINDEN adósság eltöröltetett, az elveszített vagyon visszatért eredeti tulajdonosához.

Magyarán, feledjétek el a múlt mocskát, fehér lappal kezdjetek új életet! Sajnos nincs feljegyzés, hogy ezt a törvényt alkalmazták volna. Lett is baj elég.

Zubreczky Antal

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.