Felhívás!

A sárkány ma jön a szűzért!

Talán nem pusztítja el a települést a sárkány, mert egy bátor hajadon felajánlotta, hogy feláldozza magát a városért. A múlt héten adott ultimátum szerint a sárkány ma 17 órakor indul a Mikes Kelemen Líceumtól, és 17.30-ig adott haladékot, hogy a Főtéren egy szüzet kapjon, máskülönben felégeti a várost.

Szerencsére több honleány jelentkezett, akik közül kiválasztották azt az egyet, aki a sárkány zsákmánya lesz. Az áldozatkész leányzó felkészítését és búcsúztatását szerdán 17 órától tartják a Háromszék Táncstúdióban, ahová várnak szeretettel minden asszonyt, leányt és leánykát.

Bezzeg a régi szép időkben nem leánykák, hanem vitézek védték a várost, akik szembeszálltak az ellenséggel, sőt Szent György lovag magát a sárkányt is legyőzte. Jöjjünk ki minél többen a Főtérre, és vegyünk méltó búcsút a lánytól, aki életét áldozza a városért!

Amint ismeretes, a sárkány április elsején hagyott egy rúnaírásos üzenetet a Főtéren, amelyben 52 lányt követelt a rétyi tóhoz, ellenesetben a város felégetésével fenyegetőzött. Ezt követően április 5-én a Pinocchio Óvodában keltett riadalmat, majd 11-én az Autolivnél tűnt fel. Közben a sárkány lábnyomára bukkantak egy játszótéren (képünkön), és egy lányt is elrabolt, aki hat nappal később, csodával határos módon megmenekült. Április 13-án hatalmas színes ürülékét találták a központban, 15-én vérdíjat tűztek ki a fejére. A bestia fittyet hányva az ellene szervezkedőkre, 17-én a Kauflandnál, piros füstöt okádva ultimátumot adott a városnak.

A Szent György Napok szervezőcsapata

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.