Felhívás!

Blöffölt az ügyészség

Tucatnyi évvel ezelőtt az úgymond civil szerveződésekhez tartozók zöme – főleg, miután Monica Macovei, volt kommunista ügyészt kinevezték igazságügyi miniszternek – elkezdte zöngicsélni, hogy a Traian Băsescu akkori elnök ellen felvonulókat, de főleg a szoc-demeseket rács mögé kell zárni. Ha kell kitalálunk okot – mondták, magyarázták nekem is – a lényeg, hogy eltávolítsuk őket a hatalomból. „Egyeseknél a szocdemesek utálata akkora volt, hogy eltörölt minden törvényt, törvényességet, és a hatalomra kerüléssel az alkotmányt is sutba dobták” – mondotta Renate Weber, Európa parlamenti képviselő. „ Azzal védekeztek, hogy ezt kérik az EU-nagyok, mert Romániában a korrupciót csillapítani kell. És ekkor kezdődött a mondvacsinált okok felhasználása, pedig lehetett volna egyesek ellen az addigi cselekedeteik miatt is vádat emelni. Ehhez azonban nem felületes vizsgálatokra lett volna szükség, mint például a volt miniszterelnök Adrian Năstase esetében, akit azért ítéltek el hosszú évekre, mert vele akarták példázni, hogy senkivel nem kivételeznek. Vagy Dan Voiculescu perében, ahol ártatlan kereskedelmi ügyletet tárgyaltak, amikor valutamilliók eltulajdonításáról is kérdezhették volna.
Amióta kiderült, hogy balkáni „jogállamunkban” a hírszerzők összejátszottak a mondvacsinált vádak elkészítésében az ügyészekkel, mind több „büntetendőt” mentenek fel, mondván, hogy nem volt törvényszegés a cselekedetük. Köztük Traian Niţăt, Románia ex-főügyészét. Nem tudták bizonyítani a korrupcióellenes ügyészek a vádakat, végül ők vonták vissza ezeket. De ott van a két ítélőbírónő, Gabriela Bârsan és Iuliana Pusoiu esete, akiket a Legfelsőbb Bírósági és Semmítőszéki tagságról mondatták le, és hét évig üldöztek, amíg ítélettel felmentették őket. Vagy a büntetendőként a miniszterelnökségről eltávolított, és Klaus Johannis által is folyamatosan elítéltként nevezett, de most felmentett Victor Pontát miként elégítik ki? És a mi Horváth Annánknak is ki pengeti le, ha nem mást mint bánatpénzt, a meghurcoltatásért?
Mindegyiknél külön levezethető, hogy a háttérhatalom miért mozdította el a helyéről, és mocskolta be, rágalmazta. Most már Németország nagykövete is látja, ez nem korrupcióelleni harc volt, hanem politikai ellenfelekkel való leszámolás.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. május 18., 8:35
    ÉRTÉKELÉS: -3

    Barataim,csak egyetlen egy hatterhatalom letezik ezen a vilagon es ez sajnos minden demokratikus orszagban jelen van.Ez a hatterhatalom nem mas,mint a nemzeteket behalozo cionista szabadkomuvesseg.Hiaba vetitek a vizes lepedot egymasra-a parancsok onnet erkeztek a Basescu idelyeben is es onnet erkeznek most is!