Összehangolt razziák

Összehangolt razziák Kovászna megye

Mint arról már tegnap beszámoltunk, szerdán reggel a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) irányításával az ország 28 megyéjében – Háromszéken is – és Bukarestben tartottak összesen 238 házkutatást.

A Z-nap fedőnevet viselő országos akció során az illetékes hatóságok kábítószer-, emberkereskedelemmel, informatikai bűnözéssel, adócsalással, csempészéssel, zsarolással, szabadságkorlátozással, erőszakos cselekedetekkel, emberölési kísérlettel gyanúsított bűnszervezeteket iparkodtak felszámolni. A célkeresztbe vett megyék között Háromszék is szerepelt, mint az kiderült, a megyében két helyszínen végeztek házkutatást, számos bizonyítékerejű javat koboztak el, a törvénysértőket irathamisítással vádolják.
A megyénkben zajló bevetéseket Buzău megyei ügyészek vezették a helyi erők bevonásával: az összehangolt DIICOT-művelet három – libanoni és romániai polgárok alkotta –, még 2011-ben alakult bűnszövetkezet felszámolására irányult, amely adó- és informatikai csalást, dokumentumhamisításokat követett el, közel 4,8 millió lejes kárt okozva a román államnak. Az akciónak köszönhetően egy brassói, az ügyészek szerint az ország egyik legjobb irathamisítója is lebukott.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. május 18., 7:51
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ez itt a fenykepen a DIICOT?! Meg jo hogy irja rajtuk,mert ellenkezo esetben az emberek terroristat kialtananak.En meg mernek eskudni ra,hogy ez egy fenykep a HAMAS-rol.Terrorizmus,adocsalas,zsarolas stb.ellen lepnek fol de ok maguk is ugy neznek ki mint a terroristak!

 • User
  Dátum: 2018. május 18., 7:52
  ÉRTÉKELÉS: 7

  A bűnszövetkezet 2011 ben alakult és csak most érett meg a begyűjtésre?! Eddig hol voltak?! Ja és napokkal ezelőtt miért kellett a tv ben közvetíteni az akciót, h a nagyok meneküljenek?! Minden falun, városon van ilyen, gondoljanak csak az olyan családokra akik több 10 ha földhöz juttak jógtalanul! Velük mi lesz? Illene rendet rakni…..

 • User
  Dátum: 2018. május 18., 11:34
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Latom a DIICOT legenyei is olvassak a Szekely Hirmondot.Ezt abbol gondolom,hogy a HAMAS-os kommentre ennyi minuszt kaptam.Pedig hiaba hagusznak ram ,mert ha a sapkajukon nem irna,hogy DIICOT ugyanugy neznek ki mint a HAMAS terroristai.Aki nem hiszi el az usse be a Google keresobe,hogy “HAMAS,pictures and photos” es hasonlitsa ossze a kepeket.A kerdesem az lenne,hogy egy terrorizmus ellen harcolo hatosagi szervnek,miert kell hasonlitani a terrorszervezetekre?! Es miert kell ezt a tipusu maszkot viselni,mikor amarikaba a “special forces” tagjai,kaszkas fejvedot hasznalnak,es az FBI emberei semmilyen maszkot nem viselnek az ilyen akciok soran?! Jo kis kerdesek,mi?!