Felhívás!

Az erőszak nem jó, egyik oldalról sem!

Az elmúlt napokban az a kérdés merült fel bennem, lesz-e olyan olvasó, aki a feltárt tények függvényében, igaznak tartja, jónak veszi, pozitív tanulságot von le, vagy csak a sajtóorgánum által közölt eseménynek vagy oldaltölteléknek tartja az általam leírtakat. Ami a cenzúrát illeti, vagy az esemény korlátok közé helyezését, ma már senkit sem lehet ijesztgetni s meglepni semmivel – senkivel.

Történt ugyanis, hogy 2018-ban egy kisvállalkozó Erdővidékről, aki már többször is igényelt támogatást vállalkozásának működéséhez, fizetésalapjának kiegészítéséhez, újra a Kovászna Megyei Munkaerő-foglakoztatási Ügynökség (AJOFM) baróti kirendeltségéhez fordult, tehát az igénylő Baróton nyújtotta be kérelmét, és nem az igazgatónak, Kelemen Tibornak. És mert innen sok a ferdítés, így a kijelentései, mely szerint az aktacsomót visszautasítottam volna, s a szellő indíttatására változott volna valami, már nem igaz, ellenben az, hogy a munkanélkülisegély-alap decemberi kiegészítésével, jóváhagyásban és kifizetésben részesítettük a kérelmét és az övén kívül sok más kérelmet is, az színtiszta igazság.

Gondolom, az elkövetkező politikai kampányban, illetve a Baróton induló versenyben és választási tevékenységben jó ez az írás és jó ok most a „profit” szavazatok megszerzésére, bizonyítás akár egy pozíció megszerzéséhez is.

Ajánlani tudnám a más befektetéseket méltatni, s nem a tisztviselők munkáját és fizetését, azokét az emberekét, akik márciustól a már mindenki által tudott, használt és várt technikai munkanélküliséget számolták és utalták a vállalkozók kérésére, vagy akár önnek a támogatásokat is.

Ajánlom azt is, hogy foglakozhat a családjával – ez keresztényi kötelessége is –, de a beosztottjai munkájával is kellene, hiszen a kereskedelemben szerzett tapasztalata és minősítése biztosíthat fejlesztéssel egybehangolt lépéseket. Nem éhbéren (közérthetőbben: minimálbéren) kell tartani akár Baróton is a munkatársat. Lehet példaértékű kereskedő, irigylésre méltó is, de támogatás alatti fizetésen tartva őket, vagy pótlékokkal (lásd: a cég kifizetett 1900 lejt, de kért és kapott, a támogatás jóváhagyásával, 2250 lejt, miközben módosította a szerződésben megkötötteket, kijavította, és nem tudta bizonyítani, hogy a fizetést megillető különbséget mire költötte), az alkalmazottakat hétvégén is túlóráztatva, s ezek a tények feltárása, a folytatás már távol áll az erkölcsös viselkedéstől, példabeszédektől vagy tanításoktól.

Kelemen Tibor, a munkaerő-foglalkoztatási ügynökség vezetője

Tokos János írását itt olvashatják: https://www.hirmondo.ro/?p=116014&preview_id=116014&preview_nonce=5599d457d4&_thumbnail_id=-1&preview=true

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. július 10., 10:37
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Nem lep meg a viselkedése. Velem is ugyanígy járt el. 8 év külföldi munka után megillető munkanélküli segélyt vont meg tőlem. Ő, ugyanis, öntörvényűen úgy ítélte meg, hogy ezt inkább megtagadja tőlem. Aljassága abban tetőződött, hogy azt ajánlotta nekem, hogy foglaljak egy egyirányú jegyet külföldre, minek is tértem vissza haza.
    Jellemtelen!