Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két iaşi-i meccs következik

Két iaşi-i meccs következik Sport

A Sepsi OSK vasárnap a bajnokságban, négy nappal később pedig a kupaelődöntő visszavágóján találkozik a Jászvásári Polival, mindkét mérkőzésen a kék-fehérek lesznek a házigazdák. A szentgyörgyi csapat jó eredménnyel feledtetné a szerdai botlását, amikor 1–0-s vereséget szenvedett a négyes győzelmi sorozatban lévő Academica Clinceni-től. Közben újabb fiatal leigazolását jelentették be.

Hirdetés
Hirdetés

Szerdai vereségével a Sepsi OSK visszacsúszott az alsóházi rájátszás negyedik helyére, a piros-fehérek eddig 24 pontot gyűjtöttek, hattal többet, mint vasárnapi ellenlábasuk. A Mircea Rednic irányította jászvásáriak kedden az FC Hermannstadtól kaptak ki 3–2 arányban és továbbra is osztályozós helyen állnak.

A két csapat legutóbb a Román-kupa elődöntőjében csapott össze június 24-én, akkor elsöprő, 5–1-es diadalt aratott az OSK, így kényelmes előnyből várja a jövő csütörtöki, idegenbeli visszavágót. Hasonló végkifejletben reménykednek ezúttal is, viszont a bennmaradásért folytatott harc borítékolhatóan kiélezettebbé teszi a hétvégi bajnokit, de a korai kezdési időpontban (13 óra!) várható rekkenő hőség is próbára teszi majd a labdarúgókat.

Időközben fiatal tehetség leigazolását jelentette be az OSK, a sepsiszentgyörgyi klub csütörtök délben közölte, hogy megszerezte Vlad Mitrea játékjogát. Vlad Nicolae Mitrea 2001. január 23-án született Bukarestben, a sportág alapjait a Dinamónál sajátította el. Innen igazolta le az Inter 2017 januárjában 200.000 euróért. Az olasz sztárcsapatnál nem nyújtott maradandót, nem tudott a felnőtt csapat közelébe sem kerülni, így tavaly nyáron a belga másodosztályú Lokerenhez szerződött. A korábbi kétszeres Belga-kupagyőztes azonban a szezon végére csődbe ment, Mitrea pedig Sepsiszentgyörgyre tette át székhelyét. A 19 éves támadó-középpályás három évre szóló szerződést írt alá a háromszékiekkel. Ezzel ő Sepsi OSK első nyári igazolása, akit hivatalosan is bejelentettek.

És, hogy a távozókról is essen szó, amint arról már beszámoltunk, a Bulgáriába hazatérő Stefan Velev mellett elköszönt a horvát Hrvoja Barisic, illetve a szudáni válogatott, nagyszalontai születésű Yasin Hamed, továbbá a kameruni Edgar Salli.

KERETBE: Labdarúgó I. liga, playoff, a 6. forduló programja: ma 20 órától Medgyesi Gázmetán – Krajovai U; szombaton 20 órától FCSB – Botoşani; vasárnap 20 órától Astra Giurgiu – Kolozsvári CFR.

Playout, 8. forduló: vasárnap 13 órától Jászvásári Poli – Sepsi OSK, 17 órától Academica Clinceni – Dinamo; hétfőn 17 órától Chindia Târgovişte – Hermannstadt, 20 órától Voluntari – Viitorul.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük