Felhívás!

Árveréses gondok

Sepsiszentgyörgyön nyertem egy parkolóhelyet árverésen, akkor kifizettem az adót 2017-re a parkolóra, ám az alatta levő területre az adót nem tudtam kifizetni, mert a tanácsnál három hét után sem vették el a pénzt, mert nem jelent meg a rendszerben. Most, december 4-én kaptam egy felszólítást a tanácstól, hogy egy 2009/55-ös határozat alapján szeptember 15.– december 15. között ki kell fizetnem a parkolást 2018-ra.

A tanácsi határozatban, amire utalnak, nem találtam leírást a kifizetés határidejére vonatkozóan, s ez nem is lenne gond, ha létezne egy szerződés köztem és a tanács között, ami konkrétan leírná, kinek mi a kötelezettsége. Na, ilyent nem kaptam, holott kötelező volna, mivel szolgáltatást árulnak. Nem kaptam számlát sem, s mielőtt egy szolgáltató pénzt kérne valamiért, küld egy számlát a határidő előtt, hogy tudjam, miért mennyit fizetek.

A ghiseul.ro-t figyeltem, ott nincs fizetnivalóm a tanács felé, de ott sem jelenik meg még az a parkoló alatti helyre fizetendő adó, amit még az év elején fel kellett volna tenniük – persze, arról sincs számlám, így nem tudom, mennyi is az az összeg.

555 lej a parkolóhelyem áfa nélkül, amiért kaptam egy bomladozó, betonozott helyet, apró kavicsokkal töltöm meg a kocsimat, ahányszor beülök, és a kocsi két kereke sárban van minden nap. Az árverésen 8 helyből, ami a négy négylépcsőházas tömbháznak jutott, kettőt visszatartott a tanács két személynek, akik állítólag a tanácsnál dolgoznak – ez nem helyes, nem etikus, nem törvényes. Vajon ők mennyit fizetnek, ha egyáltalán fizetnek? Szerencsénkre nem nyolcan dolgoznak a tanácsnál, mert akkor nem kaptunk volna parkolót; így kaptam én is, csak jóval drágábban, mivel vagy negyvenen igényeltük, felverték az árát.

Barabás János (e-mail)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.