Felhívás!

Antiszemitizmus

A Jobbik számára a Simicska-féle kapcsolat, amiről már nemcsak Orbán Viktor beszél a két politikai oldalt elválasztó szakadék másik oldaláról, hanem a párt volt képviselői is, lehetővé teszi, hogy az egykori radikálisok bulvárportált működtessenek. A Zsúrpubi megpróbálja nevében is nevetségessé tenni Orbán Vona-képét, nagyjából olyan kommunikációs technikával, mint amikor Tomcat bombagyárnak nevezte át a saját portálját, miután bombakészítéssel vádolták meg.

A kísérlet izzadságszagú, erőltetett. Miután Vona maga is ápolja, terjeszti a zsúrpubi-imázst, elég nehéz kikarikírozni azt, aki őt így nevezi. De nem is ez a lényeg, hanem inkább az, hogy miféle tartalom jelenik meg ezen a portálon.

Üzenetértékű, hogy manapság, amikor Raffay Ernő jeles történészünk immár három kötetben rajzolja ki Ady Endre politika arcélét, fehéren feketével igazolva, hogy a jeles költő a történelmi Magyarország egyik sírásója, aki publicisztikájával és egyes verseivel az országot szétzúzó szabadkőművesek szekerét tolta, hetiAdy néven működtetnek sorozatot, és Adyval próbálják legitimizálni saját nemzetellenes destruktivizmusukat. Apellálva ezzel a baloldal által sulykolt Ady-kultuszra és egyáltalában a torz, magyarellenes történelemfelfogásra, amit előbb proletár-internacionalista, majd libertariánus kozmopolita csomagolásban forgalmazott a baloldali kultúrpolitika.

De ez még mind semmi. A Jobbik kommunikációja odáig süllyed, hogy azzal vádolja a kormányt egy Ady idézet alatt, hogy „a magyar emberek millióinak fejébe ültetett Soros-terv nem jelent egyebet, mint az antiszemitizmus burkolt szítását.” Miközben Soros nyíltan szemben áll a zsidó nemzetérdeket hivatalosan képviselő izraeli kormányzattal. (Idézhetném akár a Jerusalem Post híres cikkét, mely lerántja a leplet Soros nemzetellenes mesterkedéseiről, de ennél is többet mond, hogy Benjamin Netanjahu kiállt Orbán migránspolitikája mellett Sorossal szemben.)

Magyarán eljutottunk oda, hogy a nemzet ellenségei által évekig igaztalanul antiszemitizmussal vádolt Jobbik beveti az antiszemita-vádat az országot a globális háttérhatalommal szemben mindeddig hatékonyan védő kormány ellen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.