Felhívás!

A replika jogán

Pătru Constantin, az Incitato Fortyogó Kft. ügyvezetője és társtulajdonosa a válaszadás jogán kérte álláspontjának ismertetését, felhívva figyelmünket Románia Alkotmánya 30. cikkelyének 6. bekezdésére, miszerint a szólásszabadság nem sértheti az ember méltóságát, becsületét, magánéletét és az imidzsét sem. Íme, a válasza az Sz. H. március 6-i számában megjelent, Fortyogó miatt támadják című cikkünkre.

Elsősorban Hegedűs Ferenc úrnak üzenem, sajnálom azt, hogy helyi tanácsosként összeférhetetlenséget állapítottak meg nála. Kollégák voltunk Kézdivásárhely Városi Tanácsában, és jól együttműködtünk. Egyébként nagyon tisztelem és nagyra értékelem, jó egészséget kívánok és sikert a vállalkozásaiban!
Jómagam 2017. december 14-én kiléptem a helyi tanácsból, mert korábban 50 százalékos részarányban megvásároltam az Incitato Fortyogó Kft-t, amely egy másik helyi vállalkozó tulajdonát képezte. Azért mondtam le helyi tanácsosi mandátumomról, mert nem akartam összeférhetetlenségi helyzetbe vagy érdekellentétbe kerülni az Incitato Fortyogó Kft. és a kereskedelmi felületek értékesítéséért felelős bizottság közötti perek miatt – a bizottság elnöke akkor Hegedűs Ferenc úr volt –, ráadásul nekem adásvételi szerződést kellett kötnöm a városi tanáccsal.
Az Incitato Fortyogó Kft. az Országos Feddhetetlenségi Ügynökséghez Hegedűs Ferenc úr ellen 2017. február 1-jén, vagyis 9 hónappal azelőtt nyújtott be panaszt, mielőtt én részvényes lettem a kft-nél. A panasz miatt Hegedűs Ferenc úr beperelte üzlettársamat, Kovács Attila urat, akitől 1 lej kártérítést kért. A perirat száma a Kézdivásárhelyi Bíróságon 2469/322/2017, a következő tárgyalás időpontja 2020. április 14.
Engem nem érdekel Hegedűs Ferenc úr vagyona, nem érdekelnek a Kézdivásárhelyi polgármesteri hivatallal kötött szerződései. Egyetlen dolog, ami érdekel, hogy a kereskedelmi felületek értékesítéséért felelős bizottság – ahol Hegedűs Ferenc úr az elnök – adja el Fortyogófürdőt, a fürdőtelepet az Incitato Fortyogó Kft-nek. A bizottság 2020. január 9-i ülésének felfüggesztését Hegedűs Ferenc úr kezdeményezte érdekellentét okán – ezt éppen ő nyilatkozta.
A 2002. évi 550-es számú törvény rögzíti az Incitato Fortyogó Kft. azon jogát, hogy megvásárolhassa a fürdőtelepet. Az óhajunk az, hogy a törvényt ugyanúgy alkalmazzák, ahogyan más ingatlanok eladása esetében is alkalmazták, ahol a szóban forgó ingatlanok beilleszkedtek 2002/550-ös törvény előírásaiba. Ezek: 11-es Udvartér 3. szám – kereskedelmi felület (kötöttáruüzlet), 17-es Udvartér, 1. szám – szolgáltatási felület, 19-es Udvartér 3. szám – kereskedelmi felület (könyvesbolt, kávézó), Gábor Áron tér 5. szám – kereskedelmi és szolgáltatási felület, Petőfi Sándor utca 1. szám – kereskedelmi felület (fűtésberendezések szaküzlete), 34-es Udvartér 2. szám – közélelmezési felület (Bujdosó vendéglő), 47-es Udvartér 3. szám – kereskedelmi felület (autóalkatrész-szaküzlet), 33-as Udvartér – kereskedelmi felület (ruhaüzlet).
Jelenleg két per van folyamatban a Kovászna Megyei Törvényszéken:
– az Incitato Fortyogó Kft. által benyújtott perirat, amelyben a cég kéri a törvényszéket, kötelezzék a kereskedelmi felületek értékesítéséért felelős bizottságot arra, hogy folytassa az érintett ingatlanok eladását
– a Kézdivásárhelyi Polgármesteri Hivatal által kezdeményezett per, amelyben kérik egyebek között a kilakoltatásunkat az általunk elfoglalt ingatlanból, és kérik, hogy fizessünk 402.183 euró anyagi kártérítést.
Én most mit tehetnék?
Az Incitato Fortyogó Kft. 18 éve perben áll a kereskedelmi felületek értékesítéséért felelős városi bizottsággal. Vajon nem lehet megoldást találni? Már eddig több százezer eurós a kár.
Miután az Incitato Fortyogó Kft. résztulajdonosa lettem, kértük Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatalát és Helyi Tanácsát, hogy hosszabbítsa meg a bérleti szerződést, és adjon engedélyt az alábbiakra:
– cseréljük ki a fürdőtelep összes ingatlanjának a tetőzetét, hogy gyorsan megállíthassuk az épületek állapotának leromlását

– cseréljük ki a fürdőtelep tönkrement kerítéseit
– nyissuk meg minél hamarabb a strandot
– tatarozzuk, és nyissuk meg minél hamarabb a mofettát, hogy bővüljenek a vendégek gyógykezelési lehetőségei
– tatarozzuk, nyissuk meg a vendéglőt, hogy a gyógykezelésre érkező vendégeknek legyen lehetőségük étkezni.
Megjegyzem, hogy – a Kézdivásárhelyen terjedő híresztelésekkel ellentétben – nem kívánom feldarabolni a fürdőtelep területét.
Fortyogófürdő – a fürdőtelep – megvásárlása után azt szeretném, ha európai uniós pénzalapokból felújítanánk, és a lakosságnak közhasználatra visszaadnánk. Függetlenül attól, hogy már megjelentek olyan kommentárok, miszerint az egyik résztulajdonos román, a Fortyogófürdő, a fürdőtelep Kézdivásárhelyen marad az övezet lakosságának közhasználatára.

Pătru Constantin, az Incitato Fortyogó Kft. ügykezelője és részvényese

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 10., 15:38
  ÉRTÉKELÉS: 20

  Ez nem replika, mosakodas.
  1. Elismeri hogy Hegedust feljelentettek
  2. Elismeri hogy bagoert szeretne megvenni a fortyogot
  3. Arrol nem ir hogy tanacsoskent osszeferhetetlen volt, mert bevasarolta magat egy, a varossal perelo cegbe (Jómagam 2017. december 14-én kiléptem a helyi tanácsból, mert korábban 50 százalékos részarányban megvásároltam az Incitato Fortyogó Kft-t, amely egy másik helyi vállalkozó tulajdonát képezte.) Igy nyugodtan megkereshetne a dna.
  4. A varost mar karositotta a mozival, tipikus dambovicai modszerekkel
  5. A felsorolt uzletek nem a varose voltak hanem a muncitore.
  6. Miert akarja a fortyogit megvenni 3-4 euro/negyzetm mikor o a fortyogon 25-30 euroert kupeckedi a foldekrt
  Mindezek utan elkepedve olvasom h egy egy magyarul iro hozaszolo ezt a megelhetesi kupeckedot vedi mi tobb polgarmesternek látja!!!!

 • User
  Dátum: 2020. március 10., 20:39
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Patru Constantin áljon a nagyapja sirja mellé és hagyjon békit a székelyeknek. Eleget loptak már töllünk és még mindig nem laktak jól. A gyárakat is egy szarházi magyar közbenjárásával szétcincálták az egéssz megyében. Lett volna munkahely és nem kellet volna a székelyeknek külföldön kulizni.

  • User
   Dátum: 2020. március 11., 15:50
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Itt az a baj hogy Hegedus Ferenc uron keresztul probaljak elvinii a balhet. Pont az az ember szenved aki probal valamit tenni a varos erdekeben. Onzetlenul segit mindenkinek es megis hibasnak van elkonyvelve egyesek szerint. Valakik nagyon felre akarjak allitani. Ha Hegedus urnak lennek nem csinalnek tobbet semmit a koz erdekeben. Ezt akartatok, ezt erdemeltetek… akkor legyen… (tisztelet azoknak akik mellette alltak, mert azert vannak boven)