Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Versenyezhet Valijeva

Versenyezhet Valijeva Sport

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hétfői határozata szerint a doppingügybe keveredett orosz Kamila Valijeva elindulhat a női műkorcsolyázók versenyében a pekingi téli olimpián.

Hirdetés
Hirdetés

A 15 éves sztárkorcsolyázóról a csapatverseny után, február 8-án derült ki, hogy egy december végén adott mintájának vizsgálata pozitív eredménnyel zárult. Ezért a csapatverseny érmeit nem adták át, s egészen mostanáig kérdéses volt, hogy a 15 éves sportoló folytathatja-e szereplését a játékokon.

A lausanne-i székhelyű bíróság most jelezte, hogy döntésében kivételes körülmények játszottak szerepet, ezek egyike, hogy a WADA szabályai szerint Valijeva védett személynek számít. A mostani CAS-bejelentéssel Valijeva a ma kezdődő női versenyben elindulhat, viszont a csapatverseny végeredményét az nem érinti, így abban továbbra sem született döntés. A csapatversenyben a friss Európa-bajnok Valijeva szenzációsan korcsolyázott, a nők közül először ugrott négyfordulatost olimpián, rögtön kétszer is, s ugyan harmadjára elesett, de így is ő végzett az élen mezőnyben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük