Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem várt a szerencsére

Nem várt a szerencsére Sport

Liu Shaoang, Magyarország történetének első egyéni téli olimpiai aranyérmese a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres számának döntője után elárulta, vasárnap reggel úgy kelt fel Pekingben, hogy olimpiai bajnok lesz.

A magyar küldöttség már a harmadik érmét nyerte a kínai fővárosban, ugyanis a vegyesváltó és Liu Shaoang 1000 méteren egyaránt harmadik helyen zárt. Egyéni versenyszámban viszont Liu Shaoang lett Magyarország első aranyérmese a téli játékokon.

Hirdetés
Hirdetés

„Nem tudom, hogy mikor fogom lereagálni ezt az egészet. Reggel, ébredéskor mintha éreztem volna, hogy olimpiai bajnok leszek. Sokáig vártam a szerencsére, mert úgy gondoltam, hogy rosszul indul az egész olimpia. Előbb pozitív lett a koronavírus-tesztem, majd 1000 méteren és 1500-on sem jött össze a siker. Úgy gondoltam, hogy nem várok a szerencsére, és magam kell megküzdjek az aranyéremért” – nyilatkozta a kétszeres olimpiai bajnok, aki négy éve a csapattal zárt az első helyen. „Remélem, ezzel a sikerrel sokaknak szerzünk örömet, Magyarországnak pedig olyan élményt, amelyre majd szívesen emlékeznek vissza az emberek” – mondta Liu Shaoang – becenevén Ádó –a történelmi aranyérme után.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük