Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Szívvel-lélekkel játszanak!”

„Szívvel-lélekkel játszanak!” Sport

Első hazai mérkőzésére készül az új idényben a Sepsi OSK, a piros-fehérek ma este 9 órakor az ezüstérmes FCSB együttesét fogadják. A találkozót nagy érdeklődés övezi, és bár nem az OSK számít főesélyesnek, a sepsiszentgyörgyiek bíznak abban, ha egyszer már sikerült, miért ne jöhetne össze az újabb bravúr a fővárosiak ellen.

2018. december 5. Emlékezetes nap a Sepsi OSK életében. Ekkor történt ugyanis, hogy Vașvari, Ștefan, Tandia és Mensah góljaival 4–2-es (2–0) győzelmet arattak a nagynevű bukaresti sztárcsapat felett. Tandia és Mensah azóta távozott a csapatból, de a másik kettőnek – és ami azt illeti, a keret többi részének – sincs szüksége extra motivációra az újabb jó teljesítmény eléréséhez. Köztudott, hogy az U21-es válogatott alapembereként Florin Ștefan kivívta Gigi Becali rajongását, aki szeretné mihamarabb csapatában tudni, igaz, jóval kevesebbért, mint amit a szentgyörgyiek kérnek érte.

– Egy olyan mérkőzés elé nézünk, ahol nem mi vagyunk az esélyesek, de szeretnénk élni az esélytelenek esélyével, ha lehet így fogalmazni” – fogalmazott László Csaba vezetőedző. –Vașvari úgy nyilatkozott, reméli, egy jó meccset játszunk a FCSB ellen, én pedig azt mondom, a három pont itthon marad, és ez a legfontosabb per pillanat. Azt hiszem, egy ilyen mérkőzésre nem kell külön motiválni a játékosokat, az a játékos, akinek extra motiváció kell ilyenkor, az keressen magának más elfoglaltságot. Egy ilyen meccsen meg tudják mutatni az értéküket, azt, hogy helyük van a csapatban. Az edzéseken úgy éreztem, így gondolják ők is, próbálják nap, mint nap nekem is bebizonyítani, de én a mérkőzésen is szeretném ezt viszontlátni, annál is inkább, mivel ez az első hazai meccs a szezonban.

Hirdetés
Hirdetés

A vezetőedző szerint készen állnak az összecsapásra, sérültek nincsenek, mindenki bevethető.

– Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan kijönnek majd buzdítani a csapatunkat, és ezt szeretnénk meghálálni. És ha már egyszer behoztuk a nézőket a stadionba, akkor ne is engedjük el őket, hanem tartsuk meg, ez a legfontosabb. Talán nem is az eredmény az elsődleges szempont. Én már találkoztam olyan közönséggel, akik egy vesztes mérkőzés után is meg tudták tapsolni a sajátjaikat – mondta László Csaba. – Azt szeretném látni, hogy a csapat megtesz mindent és szívvel-lélekkel küzd azért, hogy itthon tartsa a három pontot. Szerintem ez egy alapfeltétel kéne legyen, mert lényegében csak így tudjuk ezt a szezont túlélni, és így is akarjuk. Nem világklasszis futballisták alkotják a közösségünket, ilyen körülmények között egy jó csapategységet kovácsolva kell erősek legyünk, mindenkinek meg kell legyen a saját dolga a pályán és azon kívül is. Erre próbáljuk alapozni ezt a mérkőzést is, hogy mindenki tudja a feladatát, és mindenki küzdjön a másikért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük