Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Ígéretes kisfocisták

Vasárnap két korosztály számára szervezték meg a Nagy Mózes Sportklub Kupát a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnokban – tudósította lapunkat Csengeri Attila fociedző. A 2011–2012-es korosztályban résztvevő hat alakulat közül a Nagy Mózes Sportklub I-es csapata (korábban Labdarúgó Iskola Kézdivásárhely) diadalmaskodott, megelőzve a Brassói Kids Tâmpát és a megyeszékhelyi Atletico Steaua I-et. A korosztály gólkirályi címét Szentgyörgyi Dániel hódította el, legjobb játékosnak Szász Attilát, legjobb kapusnak Covac Dávidot választották, mindannyian az NMSK csapatát erősítik. A 2015–2016-os korosztályban is a Nagy Mózes Sport Klub I-es csapata bizonyult a legjobbnak, 2. Atletico Steaua, 3. Nagy Mózes SK II. A legjobb játékos Kovács Ádám (NMSK) lett.

Magyar–román rangadók után, előtt

A női kézilabda Bajnokok Ligája alapszakaszának hetedik fordulójában a CSM Bukarest saját pályán 30–24-re (10–11) legyőzte a Ferencvárost, és a 8 tagú A-csoport második helyén áll, a Fradi ötödik. A B-csoport győri rangadóján, látványos, színvonalas mérkőzésen az Audi ETO 32–30-ra (18–15) győzött a Rapid Bukarest ellen, és vezeti a B-csoportot, a Rapid negyedik. A BL-sorozat csoportkörének sajátos lebonyolítási rendszeréből adódóan, a visszavágók nem az első, hanem a hetedik forduló párosításával következnek, így ezen a hétvégén játsszák a Rapid – Audi ETO és Ferencváros – CSM Bukarest mérkőzéseket. (bl)

Székely lányok a fociválogatottakban

November végén a 2006–2007-ben és 2008–2009-ben született leány labdarúgóknak szerveztek tehetségkutató, tudásfelmérő jellegű edzőtábort a Bukarest mellett fekvő Buftea város edzőközpontjában. A 2008–2009-esek rögtönzött válogatott keretében helyet kapott két székelyföldi játékos is, mindketten hátvédek: Nombot Anabelle (Sepsi OSK) és Trinfuj Boglárka (FK Csíkszereda). Az összesen csaknem 50 tagú csoport gyakorlásain, edzőmérkőzésein Nina Anca és Andra Vela edzők feljegyzéseket végeztek, aminek alapján majd döntenek a tényleges válogatott keretek kijelölése előtt. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. december 7., 9:15
    ÉRTÉKELÉS: 0

    A moldávoknagy többsége szeretné ha a szétszakított Moldova újra egységes , független lenne , Bukarest nélkül . Az ilyen faszjankókat talán még jobban utálják ,mint mi hiszen saját nyámjuk akarata ellen dolgoznak 🤗😫