Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

A Sepsit verné Becali

Az Európa-konferencialiga csoportkörében jegyzett sikertelenségek (kétszer 0–5 a dán Silkeborggal) lehangolták Gigi Becalit, az FCSB finanszírozóját s mindenesét, de legutóbbi nyilatkozata alapján a bajnoki címről még nem mondott le, annak dacára sem, hogy több hétig a kiesési zónában rostokolt a csapata. Az UTA elleni 2–1-es győzelmével feljött a Szuperliga hetedik helyére az FCSB, és pillanatnyi elégedettségében így nyilatkozott Becali: „Amikor neked 17 pontod van és a listavezetőnek (Farul Konstanca) 33, akkor nem beszélsz bajnoki címről. Egyszer legyen meg biztosan a felsőházi hely, aztán lehet beszélni a bajnoki címről is. Ha legyőzzük a Sepsit, és decemberben megnyerjük az elmaradt mérkőzéseinket is, akkor azt mondom, utána már a bajnoki címért harcolunk” – fogalmazott.

Az FCSB – Sepsi OSK mérkőzés zárja hétfőn 21 órától a Szuperliga 15. fordulóját, ami egyben az alapszakasz első felének záró akkordja is, az elhalasztott mérkőzéseket leszámítva. A bajnokság rögtön az alapszakasz második részével folytatódik, október 29-én az Universitatea Craiova játszik a Sepsi OSK Arénában, majd a 17. fordulóban az FC Argeș otthonában mérkőzik a Sepsi OSK. Az FCSB elmaradt bajnoki mérkőzései: a 6. fordulóból az FC Botoșani otthonában, a 9. fordulóból saját pályán a CFR-rel. (bl)

Benzemáé az Aranylabda

A francia Karim Benzema nyerte el a France Football magazin által odaítélt és az év legjobb játékosának járó Aranylabdát. A Real Madrid 34 éves csatára a szenegáli Sadio Manét (Liverpool/Bayern München), valamint a belga Kevin De Bruyne-t (Manchester City) előzte meg a szavazáson, amelynek során nem a naptári évben, hanem a szezonban nyújtott teljesítmény alapján született döntés. A csatár – aki tavaly negyedik volt az Aranylabda-voksoláson – Bajnokok Ligáját és spanyol bajnoki címet nyert az elmúlt szezonban, ráadásul mindkét sorozatban gólkirály lett: a BL-ben 15, a La Ligában pedig 27 találattal zárt. Benzema Raymond Kopa, Michel Platini, Jean-Pierre Papin és Zinedine Zidane után az ötödik franciaként vehette át a futballvilág legrangosabb egyéni díját.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük