Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Kazah és örmény ellenfelek

Kedd délben Nyonban tartották meg a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójának sorsolását, amelyen eldőlt, hogy a magyar bajnok Ferencváros a kazah Tobollal találkozik majd júliusban, míg a román címvédő Kolozsvári CFR örmény ellenfelet kapott. Hatvannyolcadik szezonja kezdődik az európai bajnokcsapatok versengésének, a harmincegyedik, amelyet már Bajnokok Ligája néven indítanak (addig BEK – Bajnokcsapatok Európa Kupája néven zajlott).

Dan Petrescu csapata az örmény Pjunikkal csap majd össze, az első mérkőzést idegenben játssza a román bajnok. A Pjunik Jereván többszörös rekordbajnok hazájában, tizenötször nyerte meg az örmény pontvadászatot. A Fradi a 2021-es kazah bajnokot, a Tobolt kapta a sorsoláson, Kazahsztánban játsszák az első találkozót. A kétszeres kazah bajnok Tobol 2010 után másodszor 2021-ben lett aranyérmes. Utóbbi során úgy nyert, hogy a 14 csapatos élvonalban csupán egyszer szenvedett vereséget a 26 forduló alatt, és négy ponttal végzett a második Asztana előtt. Az első forduló játéknapjai: július 5–6. és 12–13. A Ferencváros és a CFR, ha továbbjut az 1. fordulóból, a selejtező 2. körében is kiemelt lesz. Ha az 1. fordulóból nem jut tovább, akkor az Európa Konferencia Ligában, ha a selejtező későbbi szakaszában búcsúzik, akkor pedig az Európa-ligában folytathatja – a BL-csoportkörig négy párharcot kell megnyernie. A Bajnokok Ligája második selejtezőkörének párosításait ma, a harmadik kört pedig július 18-án sorsolja ki az UEFA.

Újra pályán Serena

Egyéves kihagyás után Wimbledonban térhet vissza Serena Williams, az amerikaiak 23-szoros Grand Slam-győztes teniszsztárja. A 40 éves klasszis térdproblémák miatt nem játszott tétmeccset azóta, hogy tavaly júliusban egy rossz mozdulat után feladta wimbledoni első fordulós találkozóját. A világranglista korábbi vezetője már nem is szerepel a rangsorban. Legutóbbi GS-trófeáját a 2017-es Australian Openen gyűjtötte be, azóta négy Grand Slam-döntőben szerepelt, de mindannyiszor kikapott, így nem érte utol a női örökrangsort 24 serleggel vezető ausztrál Margaret Courtot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük