Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Osztályt lépett öt csapat

Az elmúlt héten befejeződtek a selejtezők a labdarúgó 2. Ligába való feljutásért. A feljutásról majdnem pontosan úgy maradt le a Székelyudvarhelyi FC, mint ahogyan a Sepsi OSK tavaly az Európa-konferencialigától búcsúzott: idegenben 0–0, otthon 1–1, hosszabbítás és 11-esek után vereség. A harmadosztály legjobbjainak számára kiírt 5 osztályozó 10 eredménye: Székelyudvarhelyi FC – CSM Slatina (Olt megye) 0–0 és 1–1, tizenegyesekkel 3–4. Nagybányai Minaur (Máramaros megye) – CS Vajdahunyad (Hunyad megye) 1–2 és 4–1. CSC Dumbrăvița (Újszentes, Temes megye) – CSM Resicabánya (Krassó-Szörény megye) 0–0 és 1–1, tizenegyesekkel 4–2. Galaci Otelul (Galac megye) – Dante Botosani (Botosani megye) 1–1 és 3–0. (bl)

Gólkirályt vett a Liverpool

A Benfica hivatalos honlapján jelentette be, megállapodott a Liverpoollal Darwin Núnez átigazolásáról. A 22 éves támadóért 75 millió eurót fizet az angol klub, ami a későbbiekben különböző feltételek teljesülése esetén 100 millió euróra növekedhet. Núnez a 2021–22-es idényben bezsebelte a portugál gólkirályi címet, minden sorozatot figyelembe véve pedig 41 tétmérkőzésen 34 gólig jutott a Benfica színeiben.

Haaland Manchesterben

A Manchester City hétfőn bejelentette, hogy a Borussia Dortmundtól 75 millió euróért igazolt Erling Haaland aláírta szerződését, amely szerint július 1-től 2027 nyaráig az angol klub játékosa. A klub közleményében kiemeli, hogy korábbi játékosa, Alfie Haaland fiáról van szó, aki 22 évvel ezelőtt lett az égszínkékek játékosa. Erling Haaland 21-szeres norvég válogatott, a Dortmunddal 89 mérkőzésen lépett pályára, 86-szor volt eredményes, a fekete-sárgákkal Német Kupát nyert és 2021-ben a Bundesliga legjobb játékosának választották.

Ötödször lett magyar bajnok a Szeged

A Pick Szeged 30–29-re győzött a Veszprém Arénában és Rosta Miklós utolsó másodpercben szerzett találatának, valamint összesítésben idegenben szerzett több góljának köszönhetően megvédte bajnoki címét a férfi kézilabda NB I-ben – története során először.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük