Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi Arénát dicsérik Bukarestből

A Sepsi Arénát dicsérik Bukarestből Sport

A GSP sportmédiacsoport (Gazeta Sporturilor, gsp.ro, GSP Live) elemzősorozatot indított a romániai élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő csapatok stadionjairól. A Matchday Experience jeligével meghirdetett és indult felmérések során elsősorban a Sepsi OSK, az FCSB, a Dinamo Bukarest (most 2. Liga), a CFR Kolozsvár, a Rapid Bukarest, a CS Mioveni, az Universitatea Kolozsvár, a Petrolul Ploiesti, a Farul Konstanca és az Universitatea Craiova stadionjai kerültek, kerülnek fókuszba.

Hirdetés
Hirdetés

Az első a Dinamo stadionja (Ștefan cel Mare sugárút) volt, amely meglehetősen gyenge, alig 3,18-as osztályzatot kapott. Második körben a bukaresti újságírók a Sepsi Arénát, a kupagyőztes Sepsi OSK új stadionját vették górcső alá. Rögtön előre bocsátják, a Sepsi OSK Aréna osztályzata 8,50, tehát kiváló. Indokolják is.

A kényelem címszónál az átlagjegy 9,80, ebből az elérhetőség 10-es, akárcsak a járműparkolók száma, elhelyezése. Szintén 10-es a közönség számára létesített lelátók minősége, kényelmessége, aspektusa. Jön egy 9-es osztályzat a stadion tetőzeténél, ezt azzal indokolják, hogy kiadós esőzéseknél az első sorokban elhelyezkedők bajban vannak. Az elemzők kiemelik, hogy a nézőtér közel van a pályához, a közönség rálátása kitűnő, és – nem mellékesen – 80 hely van biztosítva a fogyatékkal élők, mozgássérültek számára, összességében itt is 10-es az osztályzat. Megjegyzik, a stadion 30 illemhellyel rendelkezik, a higiéniai szempont tehát újabb 10-est ér. A belépőjegyek a pénztáraknál és interneten (online) is megvásárolhatók. Az elhelyezés, kényelmességi fokozat alapján 10, 20, 30, 40 vagy (VIP-szektor) 60 lej a jegyár, a páholyban pedig 500 lej, írják, és újabb 10-essel jutalmazzák a Sepsi Arénát. Jön ezek után egy „bukó jegy”, egy 3-as osztályzat, mert a látogatás időszakában a klub nem adott ki nyomtatott mérkőzésprogramokat. A rossz jegyet azonnal igyekszik javítani egy 10-essel a Sepsi Aréna házi boltja, ahol a szurkolók nemcsak a mérkőzések idején, hanem más időpontokban is vásárolhatnak a Sepsi OSK-hoz kapcsolódó tárgyakat, mezeket, jelvényeket és egyebeket.

Az átlagosztályzatot picit rontó 7-essel illették a csapat és a szurkolók kapcsolatát, a közepes osztályzatot különösebben nem indokolják, megemlítik, hogy a mérkőzések végén a csapat közel megy a szurkolókhoz, együtt énekelnek, néhány játékos a mérkőzések után, az autóbusz közelében odaáll az „ultrákhoz” közös fotók kedvéért. Szó esik a Sepsi OSK kabalafigurájáról is, amely, avagy aki rendszeresen megjelenik különféle városközponti rendezvényeken is, nemcsak a stadionban.

Az étel-ital szemléjén két 10-es osztályzattal zárul az értékelő, az elemzők kiemelik, az 1. Ligában a Sepsi Aréna az egyedüli stadion, amelynek saját vendéglője van, és nemcsak a mérkőzések időszakában tart nyitva. Emellett az arénában hét helyszínen lehet harapnivalót, kávét, üdítőt, borvizet stb. vásárolni. Megjelenik az elemző írás helyszíni fotói között az OSK sör is, mint a kupagyőztes focicsapat szurkolóinak kedvenc itala.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások